Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Tradarea Natiunii

18 Noiembrie 2011

CEDAREA SUVERANITATII TARII ESTE TRADARE NATIONALA

Constitutia Romaniei Articolul 1 Par. 1– Romania este stat national, SUVERAN si independent, unitar si indivizibil.
Traian Basescu, Presedintele Romaniei: numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara.
SUVERANITATE = autoritatea suprema care creeaza legi si se guverneaza conform PROPRIILOR legi. Nu se recunoaste ca legitima nici o alta autoritate superioara fie religioasa fie seculara.

Relatia Natiune-Politic
Un partid nu trebuie iubit. Un lider de partid nu trebuie  iubit. Un partid poate fi cel mult sustinut in cazul in care actioneaza in  interes national, nu pentru subordonarea intereselor nationale unor factori  externi sau institutii suprastatale in speranta satisfacerii intereselor de  casta (de clasa, de grup de interese, etnic, religios, etc).
„Iubirea” fata de un lider sau fata de un partid  este samburele dictaturii. Iubirea este oarba si incapabila sa emita critici,  chiar constructive.
De aici si pana la decretarea adevarului partidului si liderului adulat drept adevar absolut, nu-i decat un pas.
Si astfel, partidul devine partid-stat, iar liderul adulat devine dictator fie in fapt, fie declarat.
Dovezile de iubire fata de un partid sau fata de un lider politic sunt dovada lipsei de cultura si inteligenta politica, sau in cazul cel  mai inocent, de orbire politica.
Nu trebuie inversate rolurile.
Nu natiunea este datoare unui partid, inclusiv sa-l iubeasca, ci partidul este dator natiunii cu implinirea promisiunilor neonorate si cu dragoste, nu cu aroganta.
Partidul trebuie sa devina un purtator de cuvant al celor care l-au sustinut pentru un crez care a dat sperante milioanelor sale de alegatori.
Partidul si liderul politic trebuie sa-i iubeasca pe cei pe care doresc sa-i reprezinte, si in consecinta sa le slujeasca interesele.
In momentul in care partidul devin arogant si inseala sperantele puse in el, nu se mai poate astepta la sustinerea populara. Isi mai poate insela o bucata de vreme cativa sustinatori care continua sa-si puna mainile la ochi, dar in cele din urma se va trezi si fara acestia.
Iar procesul pierderii credibilitatii se accelereaza in momentul in care pactizarea cu dusmanului ideologic si antinational devine fatisa fie prin pasivitate, fie prin atacarea la baioneta a altor forte politice sau civice care continua sa sustina principiul preponderentei nationalului asupra nivelarilor internationalist-globalizatoare.
In cazul cedarii suveranitatii tarii, se poate vorbi deja de tradare nationala.

Daca un partid nu intelege sa revina la situatia de servitor al natiunii, atunci natiunea isi va „concedia” acest servitor care nu-si mai face datoria, oricate promisiuni externe i se fac, sau oricate sfaturi de „neutralitate” si „intelepciune” politica i se dau pentru abjurarea intereselor nationale, inclusiv a suveranitatii in favoarea subordonarii unor interese globalizatoare. Si astfel, un asemenea partid isi tradeaza nu numai electoratul propriu, dar si natiunea.
Cu atat mai grav este cazul unui lider care reprezinta tara si interesele poporului in relatiile internationale si care abdica de la aceasta datorie, desi si-a asumat rolul de slujitor dezinteresat al natiunii sale in raport cu comunitatea internationala.

Un răspuns to “Tradarea Natiunii”

  1. […] Tradarea Natiunii […]

    Apreciază

Lasă un comentariu