Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

O Românie diferită

7 Martie 2012

Altfel de Romanie

Sigur ca m-am asteptat sa primesc critici la adresa continutului blogului meu, dar in niciun caz nu am crezut ca se va ajunge sa mi se ceara mai mult sau mai putin agresiv ca „este cazul sa incetati cu asemenea atacuri abjecte la adresa Romaniei„.
Acest ultim mesaj „prietenos” l-am primit exact dupa publicarea articolului „Guvernare iresponsabila” si reprezinta, in opinia mea, o periculoasa stare de spirit creata in societatea romaneasca tocmai de o administratie care parca si-a propus sa divizeze societatea in loc s-o uneasca, o administratie care aplica perfect dictonul „divide et impera„.
Ori, acest articol face simple trimiteri la lacunele guvernarii cu privire la unele probleme legate de raporturile interetnice atat in interiorul tarii cat si in ceeace ii priveste pe romanii din zonele limitrofe Romaniei. Practic, sunt semnalate grave probleme cu care se confrunta natiunea romana fara ca guvernarea sa faca altceva decat sa foloseasca unele din aceste probleme in scopul obtinerii de avantaje electorale.
Pe de alta parte, absurditatea pretentiei ca anumite institutii ale statului sau persoane se pot auto-identifica cu Romania mi se pare ca tine de domeniul paranoicului: „dai in mine, dai in Romania„.
Daca-i asa, atunci pot spune ca blogul l-am creat tocmai pentruca doresc o altfel de Romanie decat cea la care s-a ajuns astazi din cauza unor asemenea indivizi cu asemenea gandiri totalitare.
Nu m-am asteptat ca actuala administratie sa fie permeabila la critici, constatand cat de tare-i place sa se izoleze in turnul de fildes pe care si l-a construit si sa ramana surda la orice i-ar atinge propriul sentiment de infailibilitate suverana.
Functionarii guvernamentali de la presedinte la ultimul secretar de stat, „reprezentantii” romanilor de pretutindeni si alti parlamentari au ajuns la un grad de aroganta atat de ridicat incat se considera superiori oricarui cetatean roman pe care ei sunt datori sa-l serveasca, nu sa-l umileasca.
Iar aceasta atitudine au transmis-o ca pe un microb, molipsind, pervertind si alte segmente al societatii romanesti care ar trebui sa fie in slujba cetateanului cum ar fi mijloacele de massmedia si organizatiile romanilor aservite sau afiliate puterii prin liderii lor pentru diverse avantaje.
Ei bine, consider de datoria mea, sa continui sa-mi expun parerile, sa critic derapajele puterii, dar si ale politicului de orice culoare si sa fac propuneri, deoarece consider ca doar asemenea luari de pozitie publice si semnale sunt utile pentru cei care vor dori sa schimbe ceva si chiar pentru acei parlamentari receptivi care le pot folosi pentru unele audieri sau dezbateri in comisiile sau in plenul camerelor parlamentare.
Cei interesati sa vada ce a provocata iesirea furioasa la rampa impotriva „atacurilor romanesti la care m-am dedat”, sunt invitati sa judece si singuri citind articolul respectiv, articol de care nu ma dezic.
Din contra, acest episod, imi intareste sentimentul ca Romania are parte de o guvernare iresponsabila care prefera sa dea liber la atacuri impotriva parerii cetateanului in loc sa-l apere sau sa deschida calea pentru dialog.
Mircea Popescu
California
7 Martie 2012

2 răspunsuri to “O Românie diferită”

  1. bagiu said

    yeeee

    Apreciază

  2. […] Altfel de Romanie […]

    Apreciază

Lasă un comentariu