Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Ponta și Xenofobii

11 Septembrie 2015

Ponta și Xenofobii

= din ciclul INVAZIA =

Nu mi-a venit să cred poziția premierului român pe care a exprimat-o la Digi 24. Dacă acesta este șeful unui guvern PSD care conduce țara, atunci cred că orice simpatie sau înțelegere și dorință de cooperare pe care ar fi avut-o cineva cu Administrația română au fost șterse cu buretele.
Poate, europarlamentarul Andi Cristea este prea tânăr, deși nici asta nu explică votul său irațional din punct de vedere al interesului național. Dar la Victor Ponta devine patologică atitudinea sa de a se considera întâi politician de stânga, apoi european și abia undeva pe la coadă român.
Dar, iată ce spune șeful guvernului român:

Nu-mi place și mă desolidarizez de noul val care se stârnește în România, de xenofobie, de șovinism, de nu vrem pe nimeni din afară, să luptăm, să nu primim niciun străin. Eu cred că suntem o societate evoluată și civilizată și accesele astea de barbarie pe care le văd și la oameni politici, și pe Facebook, și în alte zone, la organizații de studenți, cred că nu fac cinste României și nu ne arată ca pe o societate europeană”.

Vorbește domnul Prim Ministru despre accese de barbarie la oamenii politici, la studenți și la cei care scriu pe Facebook. Oare pe ce lume trăiește?
Când hoardele care, la ele acasă, își omoară proprii conaționali doar pentru minuscule diferențe ale aceleeași religii islamice și distrug Biserici sau decapitează creștini (lucruri bine documentate), vin și invadează un continent, domnul Ponta vorbește de „barbaria” unor oameni care-și exprimă îngrijorarea pentru ce pot face aceste mase dezlănțuite în România și Europa?
Când acești oameni, care provoacă astăzi haos mondial, au asistat cu simpatie, au acceptat sau poate au participat (Dumnezeu știe, că doar sunt crezuți pe cuvânt, nu pe documente) la susținerea actelor de terorism, nu numai în spațiul lor natural, dar și în Europa sau America, forțează granițe, nu mai putem vorbi de criză „umanitară”, ci de invazia unei culturi a urii și intoleranței peste cultura total diferită a civilizației.
Nu are destule exemple ale actelor teroriste din America, Franța, Olanda, Spania, Anglia, Nairobi pe care le-au comis cei care aparțin spațiului cultural și mentalității noilor invadatori?

Mă întreb dacă domnul Ponta sau europarlamentarii care au votat cote OBLIGATORII (însăși această „obligativitate” este un atribut al unor regimuri sau comportamente dictatoriale) or fi vizitat vreo tabără de refugiați ca să-i vadă cum arată și cum se comportă?
Sau le-a convenit să privească niște fotografii atent selectate care le-au fost puse pe birou pentru a accepta nemestecată maculatura fostei șefe cu propaganda a tineretului german, Angela Merkel?
A fost suficient ca bătrâna comunistă (în gândire) să ceară luarea de măsuri împotriva celor care pe Facebook combat în mod ȘOVIN Și XENOFOB implantarea refugiaților islamici în Europa, pentruca premierul român să-și însușească un limbaj identic pentru a-i înfiera și el pe cei care publică, stranie coincidență, pe Facebook. Sau poate a primit instrucțiunile de la Berlin? A mai lipsit să-i numească pe aceștia neo-naziști pentru a se face ecoul perfect al propagandei germane.
Domnul Dragnea văzându-i pe refugiați direct în Ungaria, și-a făcut o idee mult mai reală și de aceea și-a exprimat reticența. Să fie și domnia sa parte din categoria „politicienilor” înfierați de Primul Ministru? O fi șeful PSD neo-nazist sau xenofob?

Aveți puterea, domnule Ponta, să puneți căluș celor care protestează verbal sau în scris și să trimiteți poliția peste studenții sau alți români care, mâine, poimâine vor ieși în stradă.
Nu știu dacă veți satisface interesele Angelei Merkel și ale Germaniei, dar, în mod sigur, veți reuși să dovediți că metodele Germaniei hitleriste sau ale României comuniste n-au apus, iar partidul dumneavoastră de guvernământ va începe încet, încet să se transforme în partid (inter)național-socialist. Asta dacă partidul nu vă va retrage susținerea.

Cât despre cei care se află pe băncile PE, aceștia ar trebui să înțeleagă faptul că au o responsabilitate primordială față de cei care i-au trimis acolo. Și dacă nu le pasă de aceștia, cine știe din ce motive oculte, să fie convinși că deciziile arbitrare pe care le iau împotriva intereselor naționale, vor rămâne ca un stigmat permanent pe fruntea lor de politicieni de nimic.

Astăzi, se împlinesc 14 ani de la un act treorist, neprovocat și neașteptat care a zguduit și a schimbat lumea. Și asta s-a întâmplat pe un tărâm în care toleranța interetnică și religioasă constituie esența echilibrului societății. Dar, odată cu 11 Septembrie 2011, însăși baza acestui echilibru a fost zguduită, iar suspiciunea și teama au impus măsuri drastice, necesare pentru asigurarea securității americanului simplu, dar și a oricărui cetățean din lume.
Oare este cazul să aducem și în România aceeași stare de tensiune și nesiguranță care începe prin inocența și inconștiența unor acte de ”umanism” nejustificat, dictate de alții?