Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Balti, un dus rece

Balti, un dus rece

Reactia agresiva a fortelor anti-romanesti de la Balti, impotriva manifestatiei legale a basarabenilor pro-unionisti, este o dovada a esecului politicienilor romani de la Chisinau, dar si a ideii de statalitate a republicii de peste Prut.
 
Manifestarea aceasta de ura inter-etnica, incitata si sprijinita politic de partidele pro-rusesti, comuniste, socialiste sovine, concomitent cu incercarile de a forta declararea unei autonomii pe baza de criterii etnice in zona Balti, dovedesc lipsa de autoritate a guvernului si reprezinta un semnal al inceperii disolutiei unui asa zis stat care devine neguvernabil si nu-si gaseste argumente nici pentru afirmarea identitatii nationale, nici a elementelor de coeziune nationala.
Fara aceste elemente fundamentale nu poate fi vorba de consolidarea unui stat, asa cum se doreste, suveran si independent.
 
Dusul rece de la Balti ar trebui sa-i trezeasca pe politicienii basarbeni de tendinta romaneasca care considera ca solutie unica si inteleapta a intaririi statalitatii si desigur a privilegiilor proprii, il constituie negarea si respingerea tendintele unioniste pentru a nu deranja fortele agresive rusofilo-comuniste.
 
Oare, cat timp, voi politicieni de mucava cu suflete de carpa, veti mai visa cu ochii deschisi ca va aflati pe un soclu atat de inalt incat nu veti putea fi atinsi de pietrele care se abat, din nenorocire, doar asupra romanilori basarbeni cu suflet curat care-si striga cu durere lumii intregi crezul in destinul comun romanesc, in manifestatii pasnice?
 
Integrarea republicii voastre fara identitate si fara viitor intr-o UE care se vede din ce in ce mai decisa sa-si restranga granitele, este minciuna pe care v-ati cladit un podium fals pacalindu-i pe unii basarbeni pentru a va mai pastra niste farame din puterea care treptat, treptat este acaparata „de facto” prin obraznicie si agresivitate de minoritati prin falangele lor politice comuniste, socialiste cu privirea indreptata spre steaua Kremlinului.
 
Ati ajuns sa va fie frica sa pronuntati pana si cuvantul „unire” sperand ca agresivele forte anti-romanesti va vor rasplati cumva pentru aceasta politica de abandonare a poporului din care faceti parte, poporul roman.
 
Nu doamnelor si domnilor, care sunteti romani-basarabeni-statalisti, politica voastra este falimentara si veti fi, nu numai maturati de la putere, dar veti fi aratati cu degetul si ostracizati de insasi cei pe care ati reusit o perioada de timp sa-i mintiti si pe care, de fapt, i-ati tradat, le-ati tradat idealul si viitorul.
 
Oare veti scapa vreodata de „Sindromul Helsinki„, sau trebuie sa asteptam ca o noua generatie sa va mature din istorie?
 
Uniti-va in acest al 12-lea ceas intr-o unica forta politica romaneasca cu scopul unionist declarat barbateste, cu responsablitate. Doar asa veti reusi sa-i aduceti impreuna pe romanii-basarabeni ca sa rezistati dusmaniei unor minoritati care vor sa va dicteze si identitatea, si destinul de gubernie a unui imperiu care a adus teroarea si moartea in Basarabia.
 
Si, fiti siguri ca societatea romanilor de pe intreg mapamondul va fi alaturi de voi si de Romania Reintregita.

4 răspunsuri to “Balti, un dus rece”

  1. bagiu said

    Da e corecta pozitia !!

    Apreciază

  2. Observator said

    Romanii din Basarabia, care nu-si striga si nu-si urla durerea ca sunt un stat dominat de fortele antiunioniste, si deci se complac in situatia de stat separat de tara mama, anexa in continuare la Rusia, nu merita sa fie numiti romani.
    Intrucat Romania nu trebuie si nu poate renunta la drepturile sale firesti, istorice, nationale privind teritoriul dintre Prut si Nistru, stapanit de locuitorii tarii noastre inca dinainte de cucerirea romana, toti romanii de pretutindeni trebuie sa militeze pentru reintregirea Tarii, cel putin in frontierele Tarii dinainte de 1944.

    Apreciază

  3. patriciu said

    Statul republica Moldova e doar un stat-anecdotă sau stat-banc. Şi atitudinea oamenilor serioşi, faţă de promotorii acestui stat-banc trebuie să fie corespunzătoare,ca faţă de nişte persoane care auzind un banc, îi iau subiectul lui în serios. (La noi, la televiziunea „Publika” se promovează ideea: „Moldova sunt eu”. Înţeleg, dacă această idee este promovată de un funcţionar a acerstui „stat”,adică a unui profitor privelegiat a acestor structuri „stataliste”,dar ce are din asta un simplu cetăţean?”) Asemenea aiureli propagandistice ce au scopul să promoveze”statalismul moldovenesc” ,promovând proiectul din 1940 a tov.Stalin şi Hruşciov,ce mai au şi alt scop, să justifice treuca structurii „stataliste moldoveneşti”,de la care se hrănesc miile de profitori,funcţionari în aceste structuri,poţi întâlni cu duiumul la noi în Basarabia.Dar ce are din asta simplu cetăţean? Satisfacţia că este ca o vacă de muls ca contribuabil pentru ca aceşti profitori privelegiaţi să-şi satisfacă poftele nesăţioase de îmbogăţire şi slavă ca funcţionari a acestor structuri? Sunt sigur că de pe zi pe zi scade numărul celora care se lasă amăgiţi de asemenea aiureli propagandistice pro „statalism moldovenesc”.
    Anatol Marin (Basarabia)

    Apreciază

  4. […] Balti, un dus rece […]

    Apreciază

Lasă un comentariu