Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Fata politicianului

21 Aprilie 2013

Adevarata fata a politicianului roman

Cine renunta la principiile care definesc constiinta nationala, patriotismul si nationalismul, este la un pas de a renunta si la numele de Roman, la Tricolor, la Istorie sau la orice alt simbol national si de a accepta cu seninatate cedarea suveranitatii tarii.

In cele ce urmeaza se afla un schimb de mesaje pe care l-am avut cu dl. Cristian Zainescu, membru PNL si fost deputat de Iasi.
Parerea mea personala, poate gresita ca fond, este ca disputa aceasta ar necesita o dezbatere publica mai larga, deoarece, se pare, reflecta mentalitatea generala a politicienilor romani fata de doua aspecte importante:

– patriotismul si nationalismul vazute ca lucruri desuete, nocive si anti-europene, deci condamnabile
– pozitia aroganta si dispretuitoare fata de romanii care din diverse motive locuiesc in afara actualelor granite, dar pe care aceeasi politicieni din tara se grabesc sa-i „reprezinte” in Parlament.

Aceasta dezbatere publica ar deveni utila daca conducerea respectivului partid al domnului Zainescu, dar si alte partide, mai ales parlamentare, si-ar expune clar pozitiile oficiale fata de cele doua aspecte subliniate.

**********************************

Cristian ZăinescuMesaj 118 aprilie 2013 :

Patriotismul și naționalismul se manifestă plenar pe câmpul de luptă, nu pe timp de pace. Am spus-o în Parlamentul României, încă din 1991 … România a devenit o țară mult prea europeană.

Nota: Textul de mai sus este doar un fragment din raspunsul dlui. Zainescu la propunerea unei asociatii din Romania de a-l propune pe dl. Vadim Tudor ca presedinte de onoare al respectivei asociatii.
**********************************

Mircea Popescu Raspuns 1 – 18 aprilie 2013: 

Domnule Zainescu,
Inteleg din text ca ati fost parlamentar prin 1991 (?).
Desigur, problema cu presedintia lui Vadim Tudor este treaba celor de la „Fapte”, iar daca doresc sa-l propuna si pe Mihai Viteazul post mortem, n-au decat s-o faca.
Altceva nu inteleg. De cand nationalismul si patriotismul trebuie blamate, considerate ca obstacole in calea promovarii Romaniei pe plan international si, asa cum va exprimati, anularea calitatii de tara europeana?

Daca un parlamentar (chiar fost) considera patriotismul ca o notiune desueta si o calitate indoielnica pentru un popor european, atunci parlamentul Romaniei, nu este o institutie care sa reprezinte poporul roman. As dori sa va reamintesc, daca ati uitat, ca Romania actuala isi revendica radacinile si continuiatatea de drept, in statul national si intregit creat prin efortul si lupta stramosilor.
Si, cu voia dumneavoastra, Romania este tara europeana, nu in virtutea unor „diplome de buna purtare” acordate pe baza de calificative indoielnice date de niste eurobirocrati acceptate si aprobate in genunchi de politicieni romani lipsiti de demnitate nationala, ci datorita prezentei si existentei statornice de peste 2000 de ani in spatiul european a acestei populatii pe care respectivii parlamentari pretind ca o reprezinta.

Daca va intereseaza si optica unui cetatean roman, pe care un parlamentar se presupune ca ar trebui sa-l reprezinte, v-as invita sa cititi articolul „Nationalism si patriotism” aflat pe blogul „Diaspora si reintregirea” (https://mipopescu.wordpress.com).
In acelasi timp v-as supune atentiei si o propunere pentru proiectul Constitutiei Romaniei in curs de „reevaluare”, propunere pe care, de exemplu, asociatia „Fapte” ar putea sa-l promoveze. Alte propuneri pentru modificarea Constitutiei gasiti tot pe blogul mentionat in articolul „Modificarea Constitutiei„:
PREAMBUL:
(1) Romania isi recunoaste radacinile spirituale si culturale in traditia crestina si isi revendica continuitatea istorica ca mostenitoare de drept a statului national, unitar, modern si reintregit consfintit prin Actul Unirii Basarabiei cu Romania citit si semnat in Sfatului Tarii la Chisinau pe 27 Martie 1918, prin Declaratia Unirii Bucovinei cu Romania aprobata de Congresul General al Bucovinei la Cernauti in 15/28 Noiembrie 1918 si prin Rezolutia Marii Adunari Nationale de la 1 Decembrie 1918.
************************************

Cristian Zăinescu – Mesaj 2 – 18 aprilie 2013:

Domnule Popescu,
M-am cam săturat de cei care stau mai mult prin străinătățuri și ne dau de acolo „sfaturi populare”…
***********************************

Mircea Popescu – Raspuns 218 aprilie 2013:

Domnului dr. ing Cristian Zainescu, membru PNL, fost deputat de Iasi
Domnule Cristian Zainescu,
Daca ati fost „reprezentant” al cetatenilor romani in Parlamentul national, atunci este extrem de grav ca v-ati saturat de conationalii dumneavoastra, oriunde ar trai, cu atat mai mult daca acestia sunt si cetateni romani, deci cu drepturi egale, conform Constitutiei, Art. 16 (1) “Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.”
Domnule Dr. Ing. Cristian Zainescu, fost deputat de Iasi, deoarece replica la adresa „romanilor straini” mi-ati adresat-o direct, imi voi lua libertatea sa o dau exemplu ca mod de gandire al unui politician liberal roman si a repulsiei acestuia fata de conationalii care din diverse motive locuiesc peste hotare.
De asemeni, imi voi permite sa retransmit acest schimb de mesaje si doamnei europarlamentar PNL, Norica Nicolai, ca un semnal de atentionare si, eventual, pentru a vedea care este pozitia oficiala a PNL-ului fata de romanii din afara granitelor Romaniei. Desigur, daca va exista dorinta de clarificare din partea doamnei europarlamentar si a conducerii PNL.
**********************************

Cristian ZăinescuMesaj 319 aprilie 2013 :

Aveți toată libertatea, domnule Popescu. Chiar să și amenințați. Chiar nu vă e nici un pic de rușine ?
**********************************

Mircea Popescu – Raspuns 3 – 19 aprilie 2013:

Domnule Cristian Zainescu,
Va multumesc pentru accept.
Veti gasi schimburile de mesaje dintre noi, pe blogul meu: „Diaspora si Reintregirea
(https://mipopescu.wordpress.com), cu un scurt comentariu la inceput si un apel pentru o dezbatere publica.

Faptul ca interpelarea pe care un cetatean o adreseaza membrului unui partid parlamentar din arcul puterii, respectiv PNL, este considerata o amenintare si o atitudine antisociala, reprezinta o optica foarte curioasa si o atitudine grava si periculoasa la adresa societatii civile.
Oare eu, cetatean roman si cu domiciliul in strainatate, voi avea dreptul sa mai vin in tara mea, Romania, fara sa ma tem, ca voi fi arestat pentru delict de opinie, atata timp cat PNL se afla la putere, domnule Cristian Zainescu?

Un răspuns to “Fata politicianului”

  1. […] Fata politicianului […]

    Apreciază

Lasă un comentariu