Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Basarabia acasă!

16 Aprilie 2014

Readuceţi Basarabia acasă!

„Republica Odesa”, „alipirea Transnistriei la Rusia”, „referendum pentru indpendenţa/autonomia externă a Găgăuziei”, „apelul naiv al lui Iurie Leancă adresat lui Putin şi altor lideri europeni pentru rezolvarea situaţiei din Transnistria prin continuarea dialogului (?!)”, etc, etc, iată noutăţile de astăzi în spaţiul din imediata apropiere a României.

Îmi pare rău că cele expuse în scrisoarea către Obama (NATO) de pe blogul „Diaspora şi Reîntregirea” (https://mipopescu.wordpress.com) se dovedesc 100% adevărate, dar mai gravă mi pare de lipsa de reacţie a „liderilor” de organizaţii româneşti, a mass-mediei româneşti şi basarabene şi a diplomaţiilor de la Bucureşti şi Chişinău care se plâng de situaţia existentă şi viitorul sumbru de la graniţa de Est dar nu reacţionează de loc aşteptând cu mâna întinsă soluţii şi iniţiative din alte părţi.

Oare aceasta este societatea românească în întregul ei din România, Basarabia, dar şi de aiurea, o societate dezbinată şi pusă pe scandal dar dezinteresată faţă de problemele reale, o societate înţepenită de frică când trebuie să acţioneze, o societate care nu mişcă un deget chiar şi atunci când are soluţii mură’n gură?

Oameni buni, cetăţeni simpli cât şi funcţionari ai statului român proptiţi în fruntea naţiunii ca să administraţi responsabil soarta ţării, oare aţi ajuns chiar atât de lipsiţi de orice viziune şi grijă pentru viitorul naţiunii române, încât singura voastră preocupare o reprezintă spectacolul degradant din mocirla scandalurilor politice interne şi grija ca interesele personale să vă fie protejate?

Societatea românească a ajuns să fie influenţată de indivizi care se împăunează cu titlul de lideri de organizaţii „specializate” în trimiterea de mesaje sau semnături în sprijinul unor politicieni care promovează scandalul şi dezbinarea în lumea românească,  de politicieni pentru care doar interesul partidului din care fac parte temporar pe traseul lor spre un alt partid cu mai multe şanse de a rămâne la putere, de europarlamentari care întinează imaginea şi subminează interesele României pentru aceleaşi interese meschine de partid sau grup politic european, de guvernanţi aroganţi fără idei dar care nu acceptă decât ce li se cere de la Bruxelles şi, nu în cele din urmă, mass-media aservită care-şi modelează comentariile funcţie de sumele primite.

România şi Basarabia se află într-un nou moment de răscruce al Istoriei căruia trebuie să-i răspundă solidar întreaga noastră societate civilă şi politică.
Suveranitatea, neutralitatea acestei falimentare Republici Moldova s-au dovedit cuvinte fără acoperire. Acestea conjugate cu reticenţa laşă a Bucureştiului, incapabil să susţină pe toate fronturile politice şi diplomatice interesul naţional al românilor, sunt cauze directe ale crizei de dincolo de Prut şi ale pericolului fărâmiţării întregii Basarabii.

Atâta timp cât mai credem în nişte idealuri româneşti şi în principiul poporului nostru suveran şi unit avem datoria, societatea civilă şi politică să reclădim solidaritatea capabilă să ducă la o nouă renaştere naţională în spaţiul românesc reîntregit.

Fac un apel de conştiinţă la luciditatea liderilor români pentru a acţiona în direcţia salvării Basarabiei, luînd în calcul pericolul real pentru naţiunea românească a crizei provocate de o Rusie dezlănţuită în acţiunea sa de recuperare a spaţiului său imperial.
A trecut timpul politicii „cuminţi şi preventive pentru a nu provoca” colosul de la Răsărit, deoarece deja viscolul se abate dezlănţuit în direcţia Basarabiei şi a românilor de la gurile Dunării.

Lideri politici de la Chişinău şi Bucureşti readuceţi Basarabia acasă atâta timp cât încă mai există!

Mircea Popescu

Un răspuns to “Basarabia acasă!”

  1. […] Readuceţi Basarabia acasă! […]

    Apreciază