Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Victor Ponta

12 Februarie 2012

PSD calca pe urmele PDL

= Mesaj dlui. Victor Ponta =

Trei idei ale domnului Victor Ponta, presedintele PSD, asa cum sunt ele oglindite de presa romaneasca:
Ceea ce am spus – si reiau acum – este ca imi doresc foarte mult ca UDMR sa intre in urmatorul Parlament. De ce imi doresc acest lucru?
Pentru ca pentru o tara democratica o minoritate importanta, cum este cea maghiara, fara o reprezentare parlamentara, ar fi un lucru rau.
Ar insemna, practic, ca toate tensiunile raman pe plan local, ceea ce nu-i  bine.

Dl. Ponta a adaugat ca, din punctul lui  de vedere, Uniunea trebuie sa ramana in opozitie.

Daca as avea acces la emailul domniei sale, l-as intreba pe domnul Victor Ponta daca doreste la fel de mult ca o minoritate importanta ca cea romaneasca din zonele in care UDMR-ul forteaza maghiarizarea prin toate mijloacele, sa aiba o reprezentare parlamentara.
Nu de alta, dar tocmai prezenta parlamentara si guvernamentala a UDMR-ului adanceste tensiunile pe plan local.

Pescuind in ape tulburi, curtand intr-un mod lipsit de demnitate UDMR-ul care de cate ori a avut ocazia a tradat pentru pentru a ajunge la ciolanul puterii, consider ca domnia sa si PSD-ul pe care-l conduce dau dovada de aceeasi nepasare vinovata fata de interesele populatiei romanesti, aceeasi atitudine aroganta fata de societatea civila romaneasca ca si actuala guvernare.
Intrebarea care se pune este daca PSD se considera un demn urmas al PDL, daca in lupta sa politica pentru a castiga puterea se va sprijini ca si PDL sau UNPR pe societatea civila a minoritatii maghiare incurajand-o astfel sa-si aroge in continuare statutul de unic decident al destinelor intregii societatii civile romanesti.

Domnule Victor Ponta, tare mi-e frica ca ati apucat pe un drum gresit.
Veti veni curand in Statele Unite. Presupun ca va veti adresa, in primul rand, maghiarilor din America cu mesajul transant ca „va doriti foarte mult” ca minoritatea maghiara, impreuna cu  alte minoritati nationale care nu intrunesc nici 5% din populatia  Romaniei, sa intre in Parlament, in timp ce societatii civile romanesti i se INTERZICE acest drept, prin Legea Electorala.

Dar veti avea oare si pentru romanii din America un mesaj, si ce le veti spune?
Despre ce fel de tara democratica vorbiti, domnule presedinte al PSD, atunci cand incurajati minoritatea tarii sa hotarasca ce este bine si ce este rau pentru majoritatea tarii?
Ce fel de legitimitate are un astfel de Parlament si un astfel de guvern?

Cunoscand mentalitatea clasei politice, nu-mi fac iluzii ca voi primi raspunsuri la aceste intrebari retorice. Ar fi fost totusi interesante justificarile dumneavoastra fata de aceasta situatie de discriminare clara a majoritatii romanesti pentru a putea face comparatii intre punctele de vedere ale partidelor.
Doar asa, societatea romaneasca poate realiza daca alegerile parlamentare vor aduce o schimbare de fond sau doar de forma.

Mircea Popescu
California

3 răspunsuri to “Victor Ponta”

  1. SASA said

    Dle Mircea Popescu, probabil ca v-ati facut iluzii cu Ponta la conducerea PSD-ului. Sa fim seriosi, Ponta traieste politic vorbind, numai din speculatii. Spune ce vrea sa auda interlocutorul la un moment dat, apoi uita si spune altceva…se contrazice, minte si stie sa se si gudure, ca sa nu spun altfel. atunci cand are interes. Poate nu-i cunoasteti prestatia lui si a lui Antonescu la Congresul UDMR. I-a pupat in toate partile pe udemeristi. Zicea Ponta ca politicienii udemeristi sunt cei mai corecti, cei mai competenti, cei mai seriosi, ca ministrii lor au fost cei mai buni. Le-a amintit deasemenea ca cele mai multe drepturi ale maghiarilor au fost date de PSD. Acolo sa fiti vazut lipsa de demnitate si umilinta. Mi-a fost o greata, de atunci m-am scarbit de ei in asa hal, de nu-mi revin.

    Apreciază

  2. Nu-mi fac iluzii cu niciun politician. Pe acest blog fac niste analize bune-proaste asupra situatiei actuale in domeniul national. Nu sunt tratate intrigile sau loviturile sub centura pe care si le dau partidele, ci sunt criticate doar derapajele acestora.
    Functie de concluziile pe care le trag si le expun public, propun solutii care poate ajung unde trebuie pentru a fi luate in considerare.
    Nu sunt adeptul discutiilor sterile si de aceea, cam toate articolele se termina cu astfel de propuneri concrete care, in opinia mea, pot redresa aspectele puse in discutie.
    In acelasi timp, plec de la realitatile zilei de astazi constatand ca acestea sunt partidele, aceasta-i societatea civila, acestia sunt liderii de opinie, acestea sunt personajele politice cu care trebuie cooperat.
    In consecinta, consider ca tocmai modul de interactiune in cadrul acestui amalgam socio-politic trebuie monitorizat si trebuie provocat un dialog larg mai ales cu factorii politici de influenta si decizie pentru remedierea situatiilor critice semnalate.

    Apreciază

  3. […] Victor Ponta […]

    Apreciază

Lasă un comentariu