Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

– 3. ȘTEFAN

9 Ianuarie 2022

Semnal 3 – ȘTEFAN cel MARE

Trăim zile critice de incertitudine privind stabilitatea lumii.

La fel ca în Cehoslovacia lui 1986, Rusia este chemată astăzi într-un stat satelit, Kazahstan, pentru a restabili ordinea cu forța, chiar printr-un genocid comandat de președintele țarii.

Accelerarea mișcărilor Rusiei în Bielorusia, Ucraina, Transnistria, Kazahstan în scopul restabilirii vechilor granițe ale imperiului rus reprezintă un semnal îngrijorător că omenirea se apropie de sfârșitul unui ciclu de pace.

Granița între noul imperiu și lumea exterioară, va reprezenta o Cortină de Oțel și, din păcate, prin poziția incertă a populației și politicienilor de dincolo de Prut, ne putem aștepta să avem această graniță între români și o populație cu rădăcini românești dar complet rusificată prin metode mult mai dure în cadrul Imperiului Rus.

Dacă nici în acest al doisprezecelea ceas, nu se înțelege pericolul imens al deznaționalizării și transformării definitive a Basarabiei într-o gubernie a Moscovei imperiale, atunci se nasc niște întrebări.

Oare ce așteaptă populația basarabeană, politicienii așa numiți unioniști?

Cât timp orgoliile meschine ale unor minusculi lideri politici de la Chișinău vor menține fărâmițată o mișcare unionistă încât nici măcar embrion nu poate fi numită?

Oare unionismul basarabean nu-și mai găsește astăzi niciun element de coeziune, nici măcar simbolul eroului național Ștefan cel Mare și Sfânt?

Explicația poate fi aceea că, în condițiile menținerii secesiunii, populația de dincolo de Prut se dezice total de Ștefan, eroul României, nu al statului străin Republica Moldova, se dezice de Ștefan, Sfântul României, nu al statului străin Republica Moldova, se dezice de Ștefan care-și găsește odihna pe pământul sfânt al României, la Ierusalimul Neamului Româmesc, Mânăstirea Putna.

Renegându-și acest simbol al trecutului comun românesc, basarabenii își neagă rădăcinile, istoria, neamul.

Ștefan Cel Mare și Sfânt este simbolul de unitate națională care este uitat de basarabeni, dar care trebuie recâștigat, acum, cât se mai poate, dacă mai există urmași ai plăieșilor marelui domn, nu doar hibrizi rusificați.

Sună aspru, este greu de acceptat un asemenea verdict, se vor căuta tot felul de justificări, dar soluția este doar una, voința mulțimii, la fel ca în acel istoric August 1998 din Piața Marii Adunări Naționale pentru redeșteptarea mândriei românești sub flamura lui Ștefan pentru restabilirea adevărului, a istoriei și a revenirii la neam.

SEMNALE
SEMNAL 1 – Încălzirea Globală
SEMNAL 2 – KAZAHSTAN