Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

PNTCD pe centura

12 Martie 2012

PNTCD pe centura politicii

PNTCD aflat in stare avansata de nereprezentativitate incearca sa-si vanda numele lui Traian Basescu pentru a-i intari partidul aflat in cadere libera.
Mi s-a mai replicat odata ca nu-i vorba de partid si de membrii cinstiti, ci doar de niste lideri corupti si fara principii.
Sa fim seriosi, liderii sunt cei care reprezinta si legitimeaza partidul pana in momentul in care sunt inlocuiti. Ori politica dusa de acesti lideri dureaza de mult timp, iar „marea” masa a membrilor nu misca in front.
Cu alte cuvinte, in mod tacit tot ce se intampla cu PNTCD decurge din vointa membrilor, daca or mai exista membri.
Pentru cateva faramituri de la Cotroceni din care sa se infrupte exclusiv liderii acestei zdrente de partid, se duc tranzactii prin bucataria stapanului pentru amanetarea si predarea PNTCD-ului.
Intrebarea este, ce mai pot sa reprezinte in parlament aceste umbre ale unui partid glorios candva?

Sa fie vorba de reprezentarea unor inalte precepte morale?

Poate in conceptia lor, moralitate inseamna guduratul pe langa picioarele lui Traian Basescu, acela care i-a mai sters odata din viata politica.
Regele Mihai a dat o inalta lectie de morala din Parlamentul national, dar, la nici doua zilea cestia s-au repezit la Cotroceni sa se inchine pana la pamant in fata denigratorului Regelui. Inchinandu-se idolului fara morala din Dealul Cotroceniului, juramintele lor de dragoste pentru Regele Romanilor nu-i mai pot insela pe romani.
Deci, PNTCD-ul de astazi nu mai are nicio tangenta cu acest concept, moralitatea.

Sa fie atunci promovarea idealulului national?

Oare mai stiu ce-i acela? De cate ori s-au deplasat la Chisinau ca sa-si arate suportul pentru miscarea de renastere nationala de dincolo de Prut, sau, mai recent fata de miscarea de reintregire care tot de acolo porneste? I-au incurajat macar prin vreun cuvant sau o declaratie de suport pe romanii basarabeni ca sa reziste cumplitei presiuni anti-romanesti?
Bun, sa spunem ca au uitat de Basarabia insangerata, dar au ridicat macar glasul in aparare romanilor minoritari din interiorul granitelor nationale care in judetele Covasna, Harghta sau Mures sunt transformati in cetateni de rangul doi de catre guvernarea maghiara a Romaniei in cardasie cu PDL-ul caruia doresc sa-i slujeasca?
Banuiesc ca n-au avut curajul deoarece s-ar fi burzului la ei si Traian Basescu, dar si partidul Popular European in care sunt frati cu PDL, dar mai ales cu UDMR caruia ii acceptati tacuti si mierosi promovarea idealului national … maghiar.

Daca nici morala si nici idealurile nationale romanesti nu-i mai caracterizeaza, atunci ce-a mai ramas din titulatura lor de care doresc sa scape pentru 30 de arginti?
Inteleg, principiile crestin-democratiei.

Aici este aici. Jinduind la zgarda promisa de un stapan caruia ii stiu de frica, nu le pasa ca acesta, in total dispret pentru democratie, calca in picioare cu dezinvoltura suverana institutiile statului, separarea puterilor statului ba chiar isi exprima dorinta ferma de a „ceda suveranitatea Romaniei pentru a intari Uniunea Europeana„.

Hai sa numaram ce valori le-au mai ramas: morala nu, ideal national nu, democratie nu.
Atunci, poate conteaza pe electoratul sanatos al tarii, ca doar in numele partidului scrie „taranesc” adica atributul celor care sunt talpa tarii, cei care au constiinta curata si morala simpla si statornica a romanului care a dus greul si a constituit fundamentul pe care s-a cladit statul national unitar roman.
Oh, nu, filiale intregi ii parasesc, cum este cea din Satul Mare ai carei membri nu se mai regasesc in politica meschina a liderilor vanzatori si nici in noile principii ale mercantilismului politic.

PNTCD-ul este cedat ca ultima jertfa pe altarul lui Traian Basescu a carui agenda a fost una singura de cand a aparut in politica romaneasca, distrugerea oricaror urme a ceeace a insemnat Romania dinainte de comunism, adica toate partidele traditionale renascute din cenusa si insusi simbolul cel mai de pret, Monarhia Constitutionala si pe Regele tarii.
Da, se tot aud vaicarelile unora dintre membrii revoltati ca aceasta politica nu este a marei mase a taranistilor ci doar a unor venetici ajunsi la conducere.
Dar cine a adus partidul acolo, pe centura politicii romanesti, vorba noului lor idol, daca nu votul majoritati?
Vor crestin-democratii sa mai revina la ce-au reprezentat odata? Singura solutie este sa-i aduca in fata adunarii membrilor pe cei vinovati de decaderea in care au ajuns si sa-i elimine ca pe niste tradatori ai principiilor si valorile care au fost candva ale partidului lui Maniu.

PNTCD se poate curata sau poate deveni gunoi.

3 răspunsuri to “PNTCD pe centura”

  1. Puscasu Vlad Irimie said

    eu am activat mai multi ani de zile in acest partid PNTCD incepand cu Januarie 2004,si va pot spune ca se rostogoleste in mormant Iuliu Maniu daca ar stii cu ce securisti s-a ales acest Partid, scindat in mod intentionat de pretinsti auto-proclamati ,,lideri,, ai PNTCD-ului.

    Singurul lider care a fost sincer in PNTCD si care ar mai putea face ceva pentru acest partid istoric,pentru Romania este Victor Ciorbea,o spun cu toata responsabilitatea,l-am cunoscut,iar acesta alaturi de Emil Boc,au fost singurii prim-ministrii care nu au furat un cent din banii publici ai Romaniei.

    Restul toti care au fost chiar ministrii in CDR au fost niste securisti infiltrati iar dupa ce PNTCD a iesit din Parlament in 2000, niste securisti au delapidat jumatate din toata trezoreria PNTCD-ului,iar ulterior au pus mana pe patrimoniul PNTCD,adica sedii in valoare de milioane de euro.

    PNTCD are nevoie de oameni integrii precum a fost Iuliu Maniu,ca pana acum in afara de trei membrii de baza, au fost primiti la gramada toti securistii,desi Coposu fusese avertizat de Petru Borodi,liderul Pietei Univestitatii din Cluj,in solidaritate cu Piata din Bucuresti de dupa 1990.

    Doina Cornea cu toate meritele din anii dictaturii diabolice,nu a fost in stare sa conduca PNTCD-ul,si nici nu s-a impus in a respinge securistii,nici cat a fost CDR la putere,si nici dupa.

    Victor Ciorbea a fost un erou national al Romaniei,iar istoria va confirma asta ,daca se va scrie corect.

    In 1996 trezoreria Romaniei avea 400 milioane de dolari,la o populatie de 22 de milioane de romani,asta in contextul in care suntem o tara din Europa.

    Am fost in incapacitate totala de plata,gratie guvernului Petre Roman si Vacaroiu…… Nu vreau sa intru in amanunte privind guvernul Radu Vasile-Isarescu,si asupra evenimentelor din PNTCD de dupa 2000,penttru ca sunt prea dureroase pentru neamul romanesc si macar pentru memoria lui Iuliu Maniu sa pastrez tacerea.

    http://stop-terorism.blogspot.com/

    Apreciază

  2. damian said

    Aladim, Efendi Popescu. Adevarat ai grait .

    Apreciază

  3. […] PNTCD pe centura […]

    Apreciază

Lasă un comentariu