Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Comunism biruitor?

Comunismul biruitor

La un curs de stiinte politice are loc o dezbatere intre studenti si profesor.
Acesta, un om cu parul alb, care a trait 50 de ani in comunism, incearca sa argumenteze de ce comunismul este o ideologie gresita si de ce egalizarea veniturilor nu este echitabila, nici moral, dar nici economic.
Degeaba, tinerii studenti protesteaza si pretind ca tocmai redistribuirea veniturilor este cea mai umana si cea mai normala solutie pentru societate.
Disperat, profesorul propune un experiment. Media notelor obtinute de grupul de studenti la teste, sa fie repartizata in mod egal tuturor si celor care au luat si 4, dar si celor care au luat 10, la fel si media examenului final sa fie nota de promovare pentru toti.
Discutii, vot, rezultat covarsitor in favoarea experimentului. Urale, bucurie mare, comunismul a biruit.
Cei cu nota 4, au continuat sa nu invete bazandu-se pe rezultatele care vor fi obtinute de “tocilari”. Cam aceeasi mentalitate s-a manifestat si la cei cu note mediocre. Tocilarii au inceput sa mai renunte la efortul depus deoarece si-au dat seama ca oricum nu-i va mai mentine in frunte.
Dupa primul test, media generala a fost in jur de 8. La al doilea test, marea majoritate a studentilor au considerat ca si asa au obtinut cu mult peste asteptari, asa ca s-au lasat si mai mult pe tanjeala, ba au si absentat. Rezultatele la teste au coborat din ce in ce mai mult, concomitent cu prezenta din ce in ce mai scazuta.
Si astfel la examenul final, nu s-a mai prezentat nimeni, fiecare asteptandu-se ca altii sa contribuie “la binele societatii”. Rezultatul general a fost sub nota de trecere.

Concluzia: aplicarea comunismului conduce la falimentul intregii societati.
A, si inca ceva. Ce nevoie mai avem de invatamant?

3 răspunsuri to “Comunism biruitor?”

  1. Glumim, glumim si nu vedem cum, incet si aproape sigur se creeaza premizele revolutiei mondiale a lui Marx (fara Lenin!)

    Apreciază

  2. Tonu Igor said

    Foarte frumoasa pilda….bravo dl.M.Popescu.

    Apreciază

  3. […] Comunism biruitor? […]

    Apreciază

Lasă un comentariu