Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Emigrant în America

10 Iulie 2020

Scrisoarea unui emigrant din Estul Europei

Mircea Popescu

Criticând progresismul, nu știu dacă, în cazul unei victorii a revoluției lor în America, elementele progresiste nu vor considera că este necesară reeducarea mea.
Sau poate, având și cetățenia unei țări este europene, implicit și a Uniunii Europene, voi fi ridicat în primul aeroport European de niște ”gărzi ale adevărului”, pentru instruirea re-educarea mea în cultul valorilor europene pe care orice European va fi obligat să și le însușească și să le respecte.
Trăind în comunism atâția ani, nimic nu m-ar mira.
Vedem cum în China comunistă metodele Revoluției Culturale ale deceniului ’70 se implementează astăzi în Hong Kong, prin interzicerea cărților despre democrație, înăbușirea oricăror mișcări de protest și arestarea liderilor opoziției.
Și această Revoluție Culturală găsește discipoli în America și Europa acestor ani, discipoli care-i intimidează pe cei cu diferite idei și care cer introducerea cenzurii atunci când este vorba de exercitarea dreptului la libera exprimare a celor cu alte opinii.
Iar dacă aceste politici ale cenzurii agresive sunt susținute și de politicieni adepți ai aceleiași doctrine progresiste, dictatura se află în plină ascensiune.

Discriminarea pozitivă a devenit, în timp, un instrument folosit de progresesism pentru implementarea în societate a unei adevărate dictaturi a multor ”minorități” auto-inventate pentru a obține avantaje în numeleunor discriminări apuse sau imaginate.
Odată instaurate politicile autoritare ale discriminării pozitive, în universitățile americane sau europene, atât de lăudata politică a mediului de incluziune culturală prin care oricine își poate exprima liber propriile opinii și puncte de vedere, simțindu-se în siguranță față de abuzuri, hărțuire sau critici nefondate, este demult apusă.

PROGRESISMUL social și politic a renunțat de facto la politica de incluziune, deoarece progresismul nu dorește CONVIEȚUIREA valorilor proprii cu valorile conservatoare și tradiționale, ci luptă pentru ANIHILAREA acestora.

Iar valorile promovate de lumea progresistă au devenit psalmii Bibliei moderne a progresismului

Una dintre valorile considerate superioare aparține comunității negre. A fi alb înseamnă să aparții descendenților stăpânilor de sclavi și deci să fii responsabil pentru sclavagism.
Milioanele de emigranți europeni care, cu sudoarea frunților și puterea brațelor au ajutat la clădirea Americii și a vieților proprii fără să-i exploateze pe alții, se simt marginalizați, intimidați și umiliți de sloganul discriminator ”Black Lives Matter”.

Oameni care au fugit de opresiunea din alte părți, căutând în America libertate și oportunitatea de a trăi în demnitate, în pace și armonie, se află astăzi în situația de a retrăi episoadele din regimurile autoritare ale țărilor din care au venit pentru a găsi refugiu în Pământul Făgăduinței.
America a fost întotdeauna privită ca un pământ al speranțelor la care oamenii din întreaga lume au aspirat. Astăzi, țara noastră este invidiată și de aceea are mulți inamici care încearcă să ne aducă în genunchi
Avem oare nevoie de divizarea societății americane care ar însemna distrugerea din interior?
Atacurile politice, strict pentru preluarea puterii, care ca orice putere este temporară, justifică oare slăbirea Americii pe lung termen?

Sloganul ”Make America Great Again”, înseamnă exact revenirea Americii la rolul de exemplu pentru o viață liberă, demnă pentru fiecare, pentru o țară puternică capabilă să reziste unită oricăror atacuri și provocări.
Înseamnă revenirea la valorile pe care americanul din America profundă își bazează existența și care constituie fundamentul unității și patriotismului american.
Sunt valorile care au ridicat America în cele mai dramatice momente ale istoriei sale.

Nu avem dreptul să distrugem aceste valori, nu avem dreptul să distrugem America.
În Noiembrie vom alege direcția pe care vom merge.

Va fi drumul Americii profunde pe care a fost construită măreția Americii sau va fi drumul progresismului globalist care va adânci divizarea națiunii?
DEPINDE de NOI.

English version