Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Loialitatea cetățeanului român

6 Iunie 2023

Loialitatea cetățeanului român

Am pus o întrebare pe Facebook:
Cum se numesc cetățenii români care acceptă secesiunea României prin susținerea Republicii Moldova?

Unul dintre răspunsuri a fost: „Români realiști”, la care am continuat dialogul: ” De ce au cerut cetățenia dacă nu sunt loiali țării?„, argumentând că loialitatea este o condiție sine qua non pentru un cetățean.
Loialitatea înseamnă să-și apere țara, nu să pledeze și să susțină dezmembrarea ei.

Mă întreb în continuare dacă un Klaus Iohannis și întreaga clasă politică de la București sau o Maia Sandu și întreg anturajul ei politic, cetățeni români care susțin dezmembrarea țării, au înțeles ce înseamnă loialitatea pentru Patria lor, pentru singura lor Patrie, România?

Dacă tocmai conducătorii nu știu ce-i aceea loialitate, sau nu vor să fie loiali țării, ce să mai aștepte românii de la asemenea conducători care îndrumă poporul român să se separe?

Sigur au fost reproșuri că exprimările sunt prea radicale, mai ales în contextul în care „moldovenii” nu doresc Unirea cu România.

Dialogul cu cei care au fost intoxicați cu veninul progresist sau cu cel al propagandei rusești picurat atât de dibace și insinuant în mințile puțin educate devine din ce în ce mai dificil.

De aceea, deși poate părea ridicol în ochii multora, o acțiune eficientă ar putea fi inițierea unui boicot prin refuzul dialogului cu cei care vor continua legitimarea secesiunii României prin folosirea termenului de Republica Moldova în loc de Basarabia.

Chiar dacă aparent este o luptă cu morile de vânt, chiar dacă este doar o picătură într-un ocean, dacă un număr cât mai mare de români va boicota prin ignorare această denumire, există speranța ca, vorbind în gol, clasa politică de pe Dâmbovița sau de pe Bâc să se trezească în cele din urmă.

Dacă nu, vântul secesiunii care a început să sufle prin Ardeal, vânt întreținut de pozițiile tot mai agresive ale Budapestei din exterior și de poziția UDMR din interior se poate transforma în furtună.
Și vina va aparține celor care prin inacțiune încurajează clasa politică conducătoare să permită scindarea României, prin inconștiență, prin indolență sau prin cine știe ce interese anti-naționale.

Apărarea Transilvaniei împotriva revizionismului maghiar și readucerea Basarabiei înapoi în România sunt singurele opțiuni patriotice pentru orice român, în timp ce susținerea existenței Republicii Moldova este o acțiune anti-românească de sorginte rusească.

Tertium non datur când vorbim de lupta românilor împotriva secesiunii.