Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.994 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  decembrie 2022
  L M M J V S D
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Comunicat CNSC

joi, 20 februarie 2014

Comunicat al Consiliului Național al Societății Civile (CNSC) privind implicațiile situației din Ucraina

Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi arată îngrijorarea faţă de evenimentele scăpate de sub control din Ucraina, care afectează situaţia unui mare număr de conaţionali români, obligaţi printr-un accident nedorit al Istoriei să trăiasca separaţi de Ţară.Comunitatea românească din ţara vecină manifestă deja semne de divizare între forţele pro-guvernamentale şi cele ale opoziţiei care contestă în stradă îndepărtarea de idealul European al ucrainenilor.

Situaţia explozivă din Ucraina creează o stare de instabilitate regională accentuată la graniţa cu Uniunea Europeană cu pericolul real al extinderii şi în spatiul basarabean. Deja, forţele politice reacţionare antiromâneşti şi antieuropene din Basarabia, cu strânse legături la Moscova, adoptă poziţii extreme, asemănătoare celor din Ucraina, de respingere a direcţiei europene adoptată de Chişinău.

Concomitent, are loc o activare îngrijorătoare a fenomenelor secesioniste care pun în pericol însăşi integritatea Republicii Moldova.

Faţă de această situaţie, Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi exprimă solidaritatea şi sprijină poziţia românilor din Ucraina care se declară pentru apropierea europeană a ţării. În acelaşi timp, facem un apel domnului Ion Popescu, deputat în Rada ucraineană, să sprijine năzuinţele conaţionalilor săi pro-europeni pentru a nu identifica comunitatea românească din Ucraina cu o politică nepopulară mai ales în regiunea Bucovinei de Nord.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile cere în mod ferm, forţelor politice pro-româneşti şi pro-unioniste din Basarabia să înceteze imediat orice dispute publice care afectează românismul din Basarabia, mai ales acum în pragul referendumului naţional.

De asemeni, solicităm partidelor politice basarabene pro-româneşti şi pro-unioniste să demareze în cel mai scurt timp discuţii, fără condiţii prealabile, în vederea constituirii unei alianţe care să restabilească unitatea şi credibilitatea românismului în societatea basarabeană.

Coordonatori CNSC,

Mircea DOGARU
Mircea POPESCU
Radu TOMA

7 răspunsuri sa “Comunicat CNSC”

 1. […] Comunicat CNSC […]

  Apreciază

 2. […] http://democratia-cnsc.blogspot.ro/ https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/comunicat-cnsc/ […]

  Apreciază

 3. […] http://democratia-cnsc.blogspot.ro/ https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/comunicat-cnsc/ […]

  Apreciază

 4. […] http://democratia-cnsc.blogspot.ro/ https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/comunicat-cnsc/ […]

  Apreciază

 5. […] Comunicat CNSC […]

  Apreciază

 6. […] de recentul Comunicat de Presa prin care CNSC i-a sugerat domnului Ion Popescu, deputatul român din Rada ucraineană, să […]

  Apreciază

 7. […] February 20, 2014   http://democratia-cnsc.blogspot.ro/ https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/comunicat-cnsc/ Comunicat de presă Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi […]

  Apreciază

 
%d blogeri au apreciat: