Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Mircea Geoana

31 Iulie 2011

Domnule senator Mircea Geoana,

Pe blogul dumneavoastra apare articolul Dreapta si discursul extremist, in care incercati sa invinovatiti dreapta europeana pentru pericolele reale pe care le creeaza imigratia fortei de munca in spatiul european si dati senzatia ca regretati prabusirea dictaturilor comuniste care in opinia domniei voastre ar fi tinut in frau tendintele nationaliste:”Disparitia regimurilor totalitare in spatiul rasaritean european a determinat o serie de prabusiri catastrofale ale ordinii sociale prin manifestari nationaliste extreme.”
In acest context, condamnati recrudescenta fenomenelor de rezistenta nationala impotriva tavalugului internationalist nivelator.
Desigur, mesajul transmis este justificat prin prin prisma ideologiei socialiste, dar cu tonalitati populiste, plin de grija pentru clasele sociale defavorizate lipsite de obladuirea unui stat social paternalist.
Din pacate, domnule senator, dumneavoastra nu propuneti solutii practice pentru protejarea pietei muncii la nivel national prin limitarea imigrarii si crearea unui mediu propice atragerii investitiilor, deci al creeri locurilor de munca.
In schimb, la modul general al limbajului politic, considerati ca masurile sociale sunt cheia succesului pentru o Europa sociala si integrata economic.Intrebarea care se pune este: oare din ce fonduri vor fi acoperite aceste proiecte sociale daca nu exista investitii si o dezvoltare armonioasa si echilibrata la nivel european a pietei muncii, respectiv la nivelul celulei de baza economice care este economia nationala?
Oare, prin acceptarea emigratiei din spatiul extraeuropean nu se ajunge la saturarea pietei de munca, implicit la scaderea valorii fortei de munca, a veniturilor generate din impozitarea acestei forte de munca si deci a fondurilor pentru proiectele sociale?
Despre ce fel de stat social se mai poate vorbi in aceste conditii?
In cazul in care valoarea fortei de munca si venitul produs prin taxarea acesteia scad, scade si suma din buget pentru acoperirea cheltuielilor sociale, implicit se adancesc problemele sociale in loc sa fie rezolvate.Sigur, o varianta de rezerva nementionata ar fi mentinerea cheltuielilor sociale la acelasi nivel -„pomana electorala”- in conditiile unor venituri ale statului mai mici, deci falimentarea statului social. Exact ce se intampla astazi in Statele Unite, cu deosebirea ca tarile europene furnizoare de forta de munca nu sunt la nivelul economic american ca sa poata supravietui (vezi Grecia).
Ca sa nu mai spun ca promisiunile unor avantaje sociale nelimitate pentru orice persoana admisa in spatiul european, vor constitui un permanent magnet pentru atragerea unor mari mase de emigranti din spatiul extraeuropean, dar si din tarile europene mai putin dezvoltate.
In acest fel, diferentele economice dintre acestea din urma si tarile-magnet vor deveni la un moment dat insurmontabile creind fenomene de frustrare la nivel national si, in cele din urma vor conduce la destramarea naturala a Uniunii Europene.

Domnule Mircea Geoana, „rezolvarea” economica prin prisma ideologiei socialiste pe care o sugerati duce la subminarea nu numai a economiei nationale, dar a insusi statului national.
Si, vorbind despre statul national, ati putea schita viziunea dumneavoastra asupra statului nationl roman reintregit cu Basarabia, in contextul in care ipoteza integrarii statului de peste Prut este putin fezabila intr-o Uniune Europeana aflata intr-o profunda criza economica si ajunsa la un moment in care extinderea sa este incerta ?

2 răspunsuri to “Mircea Geoana”

  1. gh.stanciu said

    Domnule Popescu,sunteti om cu carte,nu intelegeti ca aceste critici,dintre NOI,dau apa ;la moara jegoasei clici? Cui foloseste postarea dumitale? Gh. Stanciu

    Apreciază

  2. […] Mircea Geoana […]

    Apreciază

Lasă un comentariu