Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Lecțiile Istoriei

6 Ianuarie 2019

Lecțiile Istoriei

Aș atrage atenția celor care s-au aplecat prea puțin pe paginile de istorie că este greu să trezești America, dar când aceasta s-a trezit, nu se mai oprește.

În primul război mondial, abia după scufundarea NEPROVOCATĂ, de către nemți, a unei nave comerciale americane și moartea unor cetățeni americani și datorită acțiunilor de incitare de către Germania a Mexicului să pornească un război împotriva Statelor Unite, s-a declarat război pe 6 Aprilie 1917 și America nu s-a mai oprit până la capitulare.

În al doilea război mondial, abia în urma atacului japonez NEPROVOCAT de la Pearl Harbour în care au murit peste două mii de soldați americani, a intrat America în război distrugând Japonia și Germania.

Pe 11 Septembrie, atacurile NEPROVOCATE asupra New York-ului și Pentagonului soldate cu mii de cetățeni americani morți, au determinat Statele Unite să declare război terorismului. Ca urmare, Afganistanul și Irakul au fost ocupate, iar astăzi continuă acest război pe toate fronturile.

Atacarea ambasadei SUA din Irak și americanii uciși de grupările Hezbolah, finanțate și înarmate de Iran, prin Generalul Soleimani au condus la lichidarea acestuia, ca un exemplu că orice cetățean american este apărat sau răzbunat de America.

Revin în actualitate vorbele Amiralului Yamamoto după atacul asupra Pearl Harborului: ”I fear all we have done is to awaken a sleeping giant and fill him with a terrible resolve.”  (Mi-e teamă că ceea ce am făcut a fost să trezim un uriaș adormit și să-l umplem cu o determinare îngrozitoare).

America își apără cetățenii, îi răzbună luptând până la capăt pentru anihilarea adversarului, dar îi intinde mâna să-l ridice, așa cum a făcut cu Japonia sau cu Germania.

Poate nu se cunoaște istoria, poate nu i se acordă importanță, poate nu i se înțeg lecțiile, dar ar fi bine ca cei care acordă circumstanțe teroriștilor, orice haină ar îmbracă aceștia, să știe că, în cel mai bun caz, vor fi etichetați drept colaboratori ai terorismului.
Iar colaboratorii pot sfârși ca Mareșalul Petain, indiferent dacă acesta a fost un erou al Franței.