Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Victorie importantă

16 Iulie 2020

Importanța unei victorii

Victoria conservatorului Andrzej Duda în alegerile prezidențiale din Polonia a pus pe jar Uniunea Europeană.
Ca urmare, Comisia pentru libertăți civile (LIBE) din Parlamentul European s-a mobilizat urgent pentru a adopta un proiect de rezoluție despre deteriorarea continuă a democrației, statului de drept și a drepturilor fundamentale din Polonia.

Este scenariul bine cunoscut al progresiștilor.
Exact așa s-a întâmplat la alegerea lui Donald Trump din 2016, când au început instantaneu acțiuni destabilizatoare ale democraților progresiști.
Și exact la fel se petrec lucrurile în acest an pentru a împiedica realegerea președintelui.

Tema preferată este „libertatea civică”.
Pe acest fond, Black Lives Matter, mișcare transformată în organizație, concentrează forțele ostile președintelui creind haos, divizarea societății și nesupunerea civică.
În primele rânduri se află studenții din universitățile devenite focare ale progesismului.
De aceea, menținerea acestui curent de opinie în mediul academic este capital pentru politicienii progresismului-neomarxist mondial.
În consecință, unul dintre punctele pe care LIBE îl reproșează Poloniei este „libertatea academică”, adică a școlilor de formare a cadrelor progresiste.

Nu este exclus ca în Polonia, viața socială să fie perturbată de mișcări de protest și contestări ale administrației conservatoare, fiind încurajate de politicile progresiste ale Uniunii Europene.
Iar rezoluția pe care Parlamentul Europei o pregătește împotriva Poloniei nu este de bun augur la acest nou început de drum al noii Administrații poloneze.

Ca urmare, este posibilă o escaladare a deja existentei tensiuni dintre o Polonie conservatoare și suverană și o UE tot mai haotică și despotică în încercările de ANIHILARE a valorilor tradiționale ale națiunilor pentru a le înlocui cu așa zisele noi valori europene.

Încă sub impresia amară a victoriei lui Duda, fostul ministru al finanțelor în guvernul lui Donald Tusk, Jacek Rostowski, membru al Platformei Civice, trasa scopul principal al opoziției ”anti-populiste” (progresiste n.m).
Acestea trebuie să pună deoparte toate disputele legate de valorile culturale și de politici economice pentru a se concentra pe scopul principal: alungarea populiștilor (conservatorilor n.m) de la putere.
Este extrem de elocventă această poziție a celor care se opun agresiv conservatorismului, luarea puterii de forțele progresiste cu orice preț, inclusiv în dauna economiei țării.

În acest conflict deschis, realegerea lui Trump va constitui un balon de oxigen pentru Polonia care, oricum, are atuul unei economii stabile și relativ puternice.
Eventuala victorie a conservator-naționalistului Trump, venită pe fundalul deja bunelor relații ale Poloniei cu Administrația americană, în care diaspora poloneză din Statele Unite joacă un rol important, precum și a alianței militare pe cale să devină mai strânsă prin mutarea pe teritoriul polonez al unor trupe dislocate din Germania, pot consolida poziția lui Duda și a conservatorismului polonez.

Crearea unei axe politico-economico-militară SUA-Polonia va putea influența alte țări Est europene care se simt marginalizate în cadrul UE și ar putea fi un puternic imbold și pentru România să adopte o politică suveranistă mult mai dură și mai fermă față de presiunile UE, în apărarea intereselor sale naționale.

În această ecuație, două lucruri lipsesc României pentru a sta dreaptă în fața Bruxelles-ului: o economie puternică și stabilă, iar pe de altă parte un partid conservator, tradiționalist și național.

Economia nu va putea crește fără investiții, investițiile nu vin dacă lipsește mâna de lucru, iar mâna de lucru este „exportată” la munci necalificate de guverne incapabile și timorate sau chiar obediente față de țări vestice.

Vin alegerile parlamentare care ar trebui să aducă un guvern capabil să realizeze câteva deziderate:
– să prezinte o strategie de dezvoltare economică capabilă să atragă investitori;
– să aibă o politică de readucere și stabilizare a forței de muncă în țară;
– să-și prezinte planul de apărare a valorilor naționale în contextul atacurilor asupra valorilor tradiționale, a întețirii unor activități revizioniste și a acțiunilor de deznationalizare a românilor din spațiile adiacente României.

În opinia mea, aceste problem trebuie să constituie o prioritate absolută pentru a ajuta transformarea României într-un partener serios European.

Discuțiile sterile și politicianiste despre corupția fiecărui partid devin deja paravane pentru a-și ascunde propriile incompetențe.
Sigur, lupta pentru o administrație și o societate curată, constituie o necesitate, dar nu este o prioritate în acest moment în care țara este într-o situație de relativă subdezvoltare în cadrul UE, fără o rețea de transporturi demnă de o țară europeană, constituind doar piața de desfacere pentru alții, o sursă de materii prime și de export de mână de lucru ieftină.

Din păcate, propaganda strict pe tema corupției, inclusiv din partea unor parteneri externi, s-a întețit pentru a perpetua această menținere a României la bunul plac al altor ”colegi” din UE.
În plus, această propagandă populistă, deturnează atenția marii mase de alegători tocmai de la problemele care ar trebui să readucă România pe un traseu normal de dezvoltare socială și economică.

Oare se va găsi un astfel de partid locomotivă care să ne scoată din halta în care staționăm de 30 de ani, sau trebuie să mai așteptăm până se reface calea ferată din această fundătură?