Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Lecția Vichy-ului

24 Februarie 2024

Lecția Vichy-ului

Franța a trăit rușinea de a fi împărțită în două țări.

Prima Franță cu capitala Paris a fost Franța ocupată și administrată de Germania lui Hitler.

A doua Franță, neocupată, și-a instalat o capitală la Vichy având un guvern condus de mareșalul Petain, eroul de la Verdun, care sub pretextul salvării naționale și a onoarei franceze, a fost obedient față de ocupantul german, acceptând o colaborare de loc onorantă.

Membrii acestui guvern al rușinii naționale franceze au primit stigmatul de „colaboraționiști” fiind judecați ca trădători după război.

Am amintit acest episod deoarece România de astăzi trece prin aceeași tragedie și rușine națională.

Prin ocuparea Basarabiei române și destrămarea ulterioară a URSS, a apărut dincolo de Prut un nou stat, Republica Moldova.
Ani de zile, autoritățile de la Chișinău au colaborat cu fostul ocupant pentru alterarea caracterului românesc, susținând existența unui popor moldovenesc.

Necesitățile istorice și falimentul economic au obligat autoritățile să recunoască caracterul românesc al basarabenilor dar și … „al doilea stat românesc”.

Astăzi, pentru a nu tulbura liniștea Occidentului dar și pentru a nu supăra „ocupantul rus”, Bucureștiul și Chișinăul duc de conivență o politică de trădare națională duplicitară COLABORAȚIONISTĂ menită să mențină sfârtecarea României.

Vi se pare cunoscut scenariul Paris-Vichy?

Cu un puternic aparat de propagandă, prin mass-media coruptă și obedientă și printr-un aparat de represiune subordonat, puterea colaboraționistă trece la represalii împotriva vocilor care denunță această secesiune artificială, voci care sunt etichetate de cele două administrații ca fiind extremiste și destabilizatoare.

Tocmai de aceea, partidele și politicienii de la București și Chișinău care încurajează direct sau prin tăcere vinovată această situație își merită eticheta de „colaboraționiști” trădători ai intereselor naționale și merită disprețul națiunii.
Și să nu se amăgească, dar mai devreme sau mai târziu, lecția de trădare a Vichy-ului va fi predată și aplicată și în România, singura țară europeană care mai este ruptă în „două state românești”.