Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.970 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  noiembrie 2022
  L M M J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Gena nationala

23 Februarie 2012

Gena nationala

Ne aflam intr-un an de mare simbolistica nationala. Se implinesc 200 de ani de la prima ocupatie a unei parti din teritoriul national de catre Imperiul de la rasarit.
Acest teritoriu national, nucleu al romanismului si chintesenta implinirii istorice a natiunii romane in lunga sa existenta de peste 2000 de ani, este locul primordial in care fiecare roman isi regaseste radacinile si-si trage seva.
De aceea, lichidarea efectelor instrainarii unor regiuni intregi ale Romaniei in urma unor accidente ale istoriei prin trasarea de granite artificiale, impuse intotdeauna de altii, intre fiii aceleiasi natii, devine o datorie a fiecarui roman si o problema de supravietuire nationala, iar abdicarea sau punerea la indoiala a aceastei datorii este un act de tradare nationala.

Se vorbeste de pragmatism, de europenism, ridicand in slavi tendintele de unificare europeana prin eliminarea unor granite fizice, si prin instituirea unei cetatenii universale, dar se pierde din vedere ca arealul fiecarei natiuni este imprimat in adancul fiintei oricarui membru al natiunii si de aceea nu poate fi sters cu buretele. Aceasta este amprenta caracteristica a DNA-ului nostru ancestral, “gena” noastra nationala.
Astazi natiunile trebuie sa lupte pentru supravietuire in fata tavalugului unificator al globalizarii fara control care incearca sa extirpe „gena nationala” printr-o adevarata „inginerie genetica”.

Iar experimentul operatiei pe “gena nationala” a romanilor este in plina desfasurare in Basarabia, unde guvernele care s-au succedat la Chisinau au abandonat sub diverse pretexte ideea unirii, datoria primordiala a fiecarui fiu al poporului roman.
Declararea intentiilor unioniste si grija fiecarui roman de a nu se dezradacina, de a apartine unei entitati, de a avea constiinta radacinilor sale, sunt declarate de dusmanii nostri ca fiind nationalism romanesc, vulgar si periculos pentru expansiunea agresiva a altor valori spirituale si morale menite sa submineze traditia, obiceiurile, etica, credinta si chiar cultura nationala. In felul acesta se lucreaza eficient pentru eliminarea caracterului national.

Am spus Basarabia pentru a sublinia caracterul regional, nu national al teritoriului din stanga Prutului.
Adeptii statalismului moldovenist induc o stare artificiala de confuzie accentuind faptul ca provincia Moldova si moldovenii se regasesc pe ambele maluri ale Prutului, dar eludand cu buna stiinta faptul ca Moldova istorica si-a avut intotdeauna capitala pe partea dreapta a Prutului, fie ca a fost Baia, Suceava, sau mai tarziu Iasi.
Rezulta clar ca actuala Republica Moldova alcatuita din cateva judete moldovenesti nu este decat o simpla „facatura”, o tara artificiala, fara traditie, fara resurse si fara posibilitati economice de supravietuire de una singura si de aceea fara destin.
Iata de ce, viitorul acestei regiuni romanesti va fi doar in cadrul unei singure Romanii, fie ca unora le place sau nu, fie ca unii sunt constienti sau nu.

Benjamin Franklin spunea in perioada formarii natiunii americane: “Gentlemen, we better hang together or will surely hang separately
In pofida jocului de cuvinte din engleza, traducerea libera in contextul actual ar suna cam asa: “Fratilor, mai bine sa fim impreuna, deoarece separati vom dispare in mod sigur ”.

Si nu este vorba doar de teritoriu, ci si de poporul roman care s-a format inclusiv in acest spatiu al Basarabiei. Este vorba de ROMANIA definita ca fiind „complexul alcatuit din teritoriul national (teritoriul de formare si dezvoltare al poporului roman), populatia aferenta acestui teritoriu si natiunea romana raspandita in afara acestui teritoriu.” Populatia aferenta inseamna o componenta nediscriminata a acestei Romanii, indiferent ca-i vorba de romani, evrei, tatari, ucraineni, unguri, rusi.
Doar asa vom putea avea sentimentul profund ca apartinem unui loc al nostru indiferent de vanturile care bat dinspre Rasarit sau dinspre Apus.
Iar o asemenea definitie a Romaniei ne da constiinta unui neam cu adevarat mare si important intre neamurile lumii, un neam care poate si trebuie sa-si impuna vointa asupra destinului sau national.

A trecut vremea discutiilor despre unire.
Acum, cand  celor din din stanga Prutului li se insufla propaganda moldovenista a unei natiuni diferite de cea romana, este important sa gasim solutiile si sa actionam impreuna pentru a supravietui ca natiune unita.
Framantarile  care duc la formarea diverselor miscari prounioniste in acest al 200-lea an care marcheaza cotropirea teritoriului national roman, dovedesc ca in inimile romanilor incepe sa se trezeasca dorinta revenirii la normalitatea refacerii Romaniei si a poporului roman reunit intre aceleasi hotare prin stergerea granitelor interioare pe care ni le-au impus neprietenii.
Nenumaratele incercari unioniste sporadice, asemeni unor izvoare care devin rauri, trebuie sa se transforme in marele fluviu al Unirii care sa ne poarte spre telul nostru comun, Romania Reintregita.

Suntem oare suficient de maturi, suntem oare suficient de decisi sa ne intindem mainile? Vom putea spune seara, inainte de culcare, cu mana pe inima: Doamne, si astazi mi-am facut datoria de roman?

6 răspunsuri sa “Gena nationala”

 1. patriciu said

  Justificarea,promovarea sub orice fel a creaturii comunismului stalinist pe teritoriile istorice româneşti de la est de Prut a aşanumitei „Republici Moldova”,urmaşa fostei RSS Moldovenească, nu este decît un act de compicitate cu crimele comunismului stalinist faţă de poporul român.
  Dacă se poate de vorbit de cinste în acest caz,dar toţi acei ce se ocupă cu anumite activităţi ce ce contribuie la existenţa în continuare a cestei greşeli/aberaţii istorice ca Republica Moldova trebuie să se autonominalizete: „trădători de neam românesc” şi „complici ai comunismului stalinist.

  Apreciază

 2. […] Mircea Popescu https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/gena-nationala-2/ […]

  Apreciază

 3. lilia said

  D.Popescu vä citesc cu interes si respect, aveti intru totul dreptate, dar sigur cä dorinta de putere e mai mare ca demnitatea nationalä si ce nu fac oamenii pt bani si putere! Dar dacä nemtii ar fi discutat atit de mult despre Unire ca noi sunt sigur cä si ei ar fi avum multe argumente pro si contra si nici azi nu ar fi fost infäptuitä Unirea. Eu cred cä tactica lui Bäsescu e bunä, cäci nu cred, cä in viitorul apropiat vom avea la Chisinäu vre-un Stefan care sä infäptuiascä Unirea.Si mai cred cä Romänia Mare nu e total nevinovatä ,cä nu a sustinut Poporul basarabean in anii 90. Sansa ratatä ne costä si nu stim cind o vom mai avea, desi cu sigurantä se va infäptui Marea Unire.

  Apreciază

 4. Nu mai este cazul sa tot privim in urma si sa ne facem sange rau ca n-am profitat de niste momente. Am spus de mai multe ori, daca vom conduce masina uitandu-ne doar in oglinda retrovizoare, sigur vom face accident.
  Acum este o noua generatie mai descuiata la minte, mai constienta ca Basarabia nu are niciun viitor si ca singura solutie este revenirea la matca, in cadrul Romaniei.
  Deci, nu ne ramane decat tineri si batrani sa facem tot ce ne sta in puteri ca sa nu mai treaca inca un moment istoric pe langa noi. Nu stiu exact care-i tactica lui Basescu, dar pot sa va spun ca sunt destui politicieni de toate culorile care sunt angrenati in promovarea tendintelor unioniste si care asteapta si ei un moment prielnic.
  De asemeni, sunt multi politicieni pusi doar pe capatuiala fara pic de simt patriotic. Nu in politicieni ne este baza, ci in marea masa care odata ce atinge un punct critic va determina si politicul sa se miste in directia dorita.
  Deci, curaj deoarece momentul nostru va sosi.

  Apreciază

 5. Elena said

  De acord cu Dumneavoastra ca sa nu mai privim in urma, dar nu pot sa nu-mi amintesc cum in anii 90 mii de bucuresteni manifestau sub lozinca „Basarabia Pamant Romanesc”. Iar basarabenii intalniti din intamplare, nici nu vroiau sa auda de unire. Acuma se pare ca basarabenii incep sa vada altfel, just, lucrurile, insa din pacate in Romania s-a pierdut aproape total acest ideal. Daca se va reaprinde spiritul patriotic, atunci si politicienii din Bucuresti vor gasi calea. Eu sunt optimista si asa vad lucrurile de pe malul Dambovitei.

  Apreciază

 6. […] Gena nationala […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: