Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Moştenire grea

18 Decembrie 1998

Moştenirea comunismului

Cine sunteţi voi, care n-aţi mâncat salam cu soia?„, formula dezbinării implantată de maeştrii diversiunii comuniste, se regăseşte în replica celor ce se considera judecătorii exilului: „Cine sunteţi voi, unde-aţi fost până acum, pe cine reprezentaţi?„.
Prin şoapte, insinuări, picurând veninul îndoielii în rănile încă neînchise, păstrătorii tradiţiei suspiciunii devin legatarii testamentari şi executanţii involuntari ai politicii comuniste de dezbinare şi de slăbire a diasporei.

Intenţiile constructive sunt subminate, dorinţei de cooperare i se opune intoleranţa, trecutul bănuit sau real şterge faptele prezentului, oamenii se îndepărtează unii de alţii, grupurile se izolează, comunitatea românească dispare.
Conducători de Uniuni fantomatice sau reprezentanţi singuratici de Alianţe cu sediul în alte părţi, devin promotori înverşunaţi ai menţinerii unei diaspore sfâşiate.
Exprimându-şi public, resentimentele personale rezultate din frustrarea propriilor nereuşite, maculând încercările altora de a construi unitatea dintre români pe care chiar formaţiile lor o proclamă, aceşti lideri uită că poziţia lor – chiar exprimată cu titlu personal – se rasfrânge asupra credibilităţii şi intenţiilor celor pe care-i reprezintă.

Cine sunteţi voi?” este o întrebare pusă cu ostentaţie celor care se zbat să se ridice din mediocra letargie a nepăsării şi bârfei, luptând împotriva inerţiei şi suspiciunii pentru a realiza dorinţe ce sălăşluiesc în sufletul fiecăruia.
Cine sunteţi voi care n-aţi mâncat salam cu soia?„,”Cine sunteţi voi, unde-aţi fost până acum?„, reprezintă moştenirea otrăvită a comunismului, pe care întreaga generaţie a suferinţei şi jertfei, din ţară şi din diasporă, va trebui să o poarte ca pe un blestem până la mormant.

Los Angeles

Un răspuns to “Moştenire grea”

  1. […] Mostenire grea […]

    Apreciază

Lasă un comentariu