Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2022
  L M M J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Moratoriu energie

10 Iulie 2022


Moratoriu
pentru tranziția treptată spre energia verde

Întreaga societate umană trece în aceste momente printr-o gravă criză socio-economică cu repercusiuni grave asupra costului vieții și, implicit, a condițiilor de trai.

Practic, se poate vorbi de colapsul întrgului echilibru al sistemuluide dezvoltare al umanității cu iminența unor mari dezechilibre și grave tulburări sociale.

Omenirea are nevoie de restabilirea imediată a condițiilor decente de dezvoltare, nu de experimente pentru trecerea spre un stil de viață în care resursele naturale sunt înlocuite abuziv cu surse de energie mai scumpe și netestate.

Considerăm că renunțarea abruptă la folosirea surselor de energie tradiționale, cărbune, gaze, petrol fără o perioadă de tranziție suficientă pentru aducerea performanțelor și prețului noilor surse de energie verde la costul de producție al actualelor surse tradiționale, este inacceptabilă și dăunătoare pentru stabilitatea socială, economică și politică a lumii.

În plus, renunțarea la producția de energie tradițională duce la o masivă eliminare a zeci de mii de locuri de muncă în respectivele industrii, petroliere, extracții de cărbune, energetică și, implicit, la pauperizarea accentuată a populației.

De aceea, organizațiile politice și civice semnatare, reprezentând interesele a milioane de cetățeni, solicită Guvernului României înstituirea unui Moratoriu prin care trecerea spre noi forme de protejare a mediului să se facă treptat prin înlocuirea cu noile forme de energie curată fără aplicarea de măsuri executive și coercitive și fără taxe de mediu care să greveze viața cetățenilor.

Durata acestui Moratoriu va fi de minimum 10 ani cu posibilitate extinderii până la atingerea obiectivului de generare stabilă și ieftină a surselor de energie verde și regenerabilă.

Solicităm eurodeputaților români să susțină acest Moratoriu, deci interesele cetățenilor români în cadrul Parlamentului European.

 
%d blogeri au apreciat: