Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Hans Klemm

7 Martie 2016

Hans Klemm

= din ciclul INVAZIA =

În presa românească a apărut un Comunicat al Ambasadorului american la București, prin care românii sunt îndemnați să accepte implantarea de populație musulmană în România: „Îi încurajez pe toți locuitorii acestei minunate țări cu o îndelungată istorie și o foarte mare diversitate, să îi primească pe imigranți și să-i ajute să fie musulmani și români.

Personal consider că mesajul PUBLIC pe care Ambasadorul Hans Klemm l-a adresat românilor în acest așa-zis Comunicat aduce un uriaș prejudiciu imaginii Statelor Unite în rândul populației românești.

Poziția exprimată de Administrația Obama de a permite aducerea unui număr mare de imigranți în Statele Unite a creat un val de critici și revoltă din partea tuturor candidaților republicani pentru investire. Această linie IDEOLOGICĂ a Administrației a fost preluată și de dna. Hillary Clinton care în discursurile sale a plusat numarul emigrantilor pe care intentionează să-i primească în Statele Unite în cazul în care devine Președinte.
De altfel nu-i de mirare că dna. Cancelar Angela Merkel și-a exprimat admirația față de secretarul de stat american.

Fiind vorba de un răspuns transmis unei persoane particulare, rezultă clar că domnul Ambasador promovează în România poziția Partidului Democrat. Cu alte cuvinte, de la Ambasada americană se încearcă impunerea ideologiei politice a unei părți a spectrului politic american în spațiul românesc, ceeace nu numai că este în contradicție cu o poziție de ambasador, dar nu ține cont de realitățile țării și, chiar mai grav, în loc să creeze o apropiere, reușește să creeze suspiciune și frustrare în rândul populației afectând sentimentele acesteia față de Statele Unite.
Oare diplomația înseamnă propagandă politică în rândul populației unei țări? Cu tot respectul, consider că reprezentantul Statelor Unite a adoptat o poziție profund greșită.

Consider că argumentele domnului Ambasador distorsionează în mod tendențios adevărul privind migrația. Mă întreb cum poate pune semnul egal între emigrația evreilor care au fugit de lagărele de concentrare sau a refugiaților politici din diverse foste țări comuniste și dictatoriale și această imensă invazie cu care se confruntă Europa în aceste zile. Nici evreii persecutați, nici refugiații politici din lumea comunistă nu au constituit o invazie venind în valuri din țări cu o cultură diferită și ostilă.

Spune domnul Ambasador că oamenii fug de război și de persecuții. Da, fug unii de persecuții, dar de persecuții religioase. Și aceștia sunt creștinii ale căror rude și prieteni au fost decapitați, arși, hăituiți, cu vestigiile creștine de valori inestimabile din patrimoniul universal distruse prin țări ca cele din Orientul Mijlociu, Egipt, Nigeria și alte locuri prin forța sălbatică a unor grupări teroriste musulmane.

Cei care astăzi sosesc în Europa sunt în proportie de peste 80% tineri musulmani, deci care n-au fost supuși persecutiei religioase sau politice. Așa se explică faptul că-și pot părăsi țările fără opreliște și se pot întoarce când doresc. Ca musulmani n-au fost supuși persecuției religioase, cum s-a întâmplat cu populația creștină.
Și dacă tot sunt îndemnați romanii să-i accepte pe refugiati, atunci simpatia domnului Ambasador ar fi trebuit să se îndrepte măcar spre adevăratele victime, creștinii masacrați, martirizați. Dar despre creștini nu se spune niciun cuvânt.

Și da, fug de un război, dar de unul sectar în care se confruntă musulmanii shiiți cu cei suniți. Mulți dintre ei au luptat în războiul fratricid dintre grupurile lor sectare și tocmai de aceea, sosind din teritorii dominate de o cultură a urii și extremismului, sunt greu de verificat și controlat. Miile, zecile de mii de tineri musulmani constituie o sursă de violență și inadaptibilitate în noile medii în care sosesc și devin un pericol clar și imediat pentru valorile și pentru cultura europeanș, inclusiv pentru cea românească. Iar recentele atentate din Europa, sau chiar cel din San Bernardino, California dovedesc din plin pericolul pe care-l constituie pentru stabilitatea lumii civilizate.
Tocmai de aceea, a-l compara pe Einstein cu tinerii musulmani needucați și neintegrați inclusiv în societățile din care provin, înseamnă a da o palma inteligenței românilor.

Domnul Ambasador face apel la toleranță doar că domnia sa bate la o poartă deschisă, toleranța fiind o caracteristică recunoscută a poporului român și o parte din tezaurul valorilor naționale.

Aici nu-i vorba de toleranța poporului român, ci de securitatea poporului român și de securitatea unei Europe aflată, așa cum sublinia și Suveranul Pontif, în fața unei invazii, dar o invazie menită să zguduie însăși valorile și fundamentul Europei creștine.

În încheiere, doresc să reamintesc ce spunea Edmund Burke: „Singura condiţie pentru triumful răului este pasivitatea oamenilor de bine.