Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Spiritul antinațional

20 Mai 2023

Spiritul antinațional

Perioada actuală, marcată de situația explozivă cauzată de războiul Rusiei în Ucraina, se remarcă printr-o creștere în spațiul public a unei retorici încrâncenate, nu pentru o normală condamnare a invaziei rusești, ci, paradoxal, pentru apărarea doctrinei ruse a desființării NATO.
Sau, în orice caz, a retragerii României din NATO și lăsarea țării la cheremul unei potențiale invazii a Rusiei pe pământul românesc.

Prin presiunile pentru eliminarea acestei singure redute practice împotriva expansiunii ruse spre România, asta însemnând și Basarabia, avem de-a face cu o propagandă împotriva intereselor României, cu o retorică antinațională.

Iar pentru apărarea acestui punct de vedere privind condamnarea NATO, se folosește un limbaj virulent, vulgar, suburban de persoane care, deși pozează ca apărători ai dreptului la liberă exprimare, par să nu fi depășit gradul de educație al mahalalelor.

Și vina aparține, atât clasei politice formată din politicieni de același nivel intelectual, cât și mass-mediei, presă și TV, care coboară ștacheta calității, a informării corecte și a dialogului televizat civilizat spre mocirla scandalului și dezinformării nocive.

O cauză posibilă a decăderii dialogului civic și a dezinteresului pentru soarta națiunii o constituie alterarea spiritului civic și a spiritului național.

SPIRITUL CIVIC ca element fundamental al construirii unei societăți sănătoase, este transformat astăzi în factor determinant pentru distrugerea societății, așa cum s-a dezvoltat și cum a evoluat ea în decursul istoriei.

Și acest lucru se realizează prin încercarea de eliminare a tradiției, a culturii tradiționale și naționale, practic, pentru eliminarea SPIRITULUI NAȚIONAL.

În încercarea de a elimina tot ce înseamnă național, mai ales „stat național” și „valori naționale”, se vorbește astăzi de „stat civic și societate civică”.
Dintre promotorii acestui curent, pot fi numiți Maia Sandu, Adrian Severin și noul curent progresisto-globalist cu rădăcini în fondurile lui Soroș.

Se poate concluziona că în perioada actuală există o acțiune concertată pentru comasarea spiritului civic cu spiritul național într-un SPIRIT ANTINAȚIONAL.

Și din păcate această tendință se poate observa la Administrația democrată americană, la eurobirocrații Uniunii Europene, precum și în mediile universitare pepiniere pentru elita conducătoare progresistă a lumii.

Rusia și China, deși constituie o lume aparte a unor autocrații de tendință imperialistă, sunt și ele direct interesate în eliminarea elementelor naționale pentru a le putea integra mai ușor.

În ce ne privește, Rusia a dovedit-o prin genocidul populației românești din Basarabia și din celelalte teritorii ocupate.