Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Vize pentru romani

15 Decembrie 2012

Politica de vize a Romaniei

Actualul Ministru de Externe, Titus Corlatean, a facut un apel catre organizatiile romanilor din Statele Unite si Canada sa incerce sa-i determine pe romani, in semn de solidaritate si unitate romaneasca, sa trimeata autoritatilor americane si canadiene, scrisori prin care sa solicite eliminarea vizelor pentru romani. In acest fel, spune domnia sa, guvernul roman va capata un sprijin substantial pentru sustinerea acestei cauze pe langa guvernele respective.

Nu pun la indoiala buna intentie a ministrului, cu care am cooperat si pe care-l stimez, dar, daca vorbim de solidaritate si unitate romaneasca, personal consider ca inainte de a se obtine eliminarea sistemului de vize pentru calatorii in Statele Unite si Canada, este mai important ca guvernul roman sa-si dovedeasca buna credinra si sa elimine complet si in regim de urgenta vizele pentru basarbeni. Urgentarea eliminarii acestor vize, va crea un climat de incredere in societatea romaneasca si va dovedi ca noul guvern se doreste un guvern cu adevarat national.

Aceste vize, sunt o rusine pe care Romania o perpetueaza sub pretextul ca este parte a Uniunii Europene care impune anumite restrictii de calatorie pentru tarile nemembre.
Sa fim bine intelesi, ca romani, dorim o libera circulatie a TUTUROR conationalilor nostri, dar daca in politica nationala a Romaniei, Uniunea Europeana este cea care hotaraste ca romanii trebuie impartiti in romani cu drepturi si romani fara drepturi, atunci este normal ca tot Uniunea Europeana sa obtina si eliminarea vizelor de intrare in spatiul nord american pentru cei pe care-i considera romani cu drepturi.

Societatea civila nu trebuie sa cada in capcana divizarii nationale pe care o constituie aceasta discriminare a natiunii romane.

In consecinta, l-as ruga pe domnul Ministru de Externe sa dispuna elaborarea in regim de urgenta a unei initiative legislative pentru eliminarea sistemului de vize pentru basarabeni si as face apel catre organizatiile romanilor din tara si din afara granitelor sa ceara reprezentantilor parlamentari nou alesi sa aprobe si sa voteze acest proiect de lege.

Mircea Popescu
15 Decembrie 2012

Un răspuns to “Vize pentru romani”

  1. […] Vize pentru romani […]

    Apreciază

Lasă un comentariu