Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Ce ne facem?

23 Septembrie 2013

Ce ne facem?

Domnul Daniel Barbu, Ministrul Culturii, declara cu inocenta ca RMGC ar fi investit vreo 32 milioane de dolari, nu stie exact, pentru reabilitarea a 20 de imobile de patrimoniu din zona Rosia Montana, ceeace ar insemna, vezi Doamne, o mare usurare pentru Romania.

Foarte frumos, doar ca aceste 20 de imobile apartin tocmai RMGC.

Fata de aceasta pozitie nu pot decat sa intreb:

Prin Legea Patrimoniului, proprietarii nu au cumva obligatia sa-si restaureze imobilele de patrimoniu

In acest caz, oare despre ce degrevare a statului vorbeste domnul ministru?”

Sigur, s-ar putea sa gresesc si Legea Patrimoniului sa nu prevada obligatii pentru proprietari sa-si intretina imobilele declarate patrimoniu national. In fond, si prin tarile lumii a treia exista acelasi dezinteres. Ba chiar si in statul socialist.

Dar, ce treaba ar avea ministerul culturii sa se ocupe de impunerea unei asemenea obligatii, ca doar monumentele istorice nu apartin culturii romane, nu-i asa domnule ministru Barbu?

Dovada celelalte 21 de imobile de patrimoniu din zona Rosia Montana aflate in proprietatea statului lasate in paragina, din cate lasati sa se inteleaga, si care ar trebui sa le restaureze cei de la RMGB in schimbul a 80% din aurul extras.

Ei bine intr-o tara cu responsabilitate fata de trecutul ei, daca imobilele de patrimoniu raman in posesia statului si nu sunt restituite, normal ca toate cheltuielile revin statului. Daca se restituie proprietarilor de drept, sau, in lipsa acestora, se scot la licitatie/se vand particularilor, atunci statul scapa de cheltuieli sau, cum se exprima domnia sa, statul scapa de „o sarcină financiară enormă”.

Mai mult, prin vanzarea/licitatia acestor imobile de patrimoniu, cu obligatia legala pentru restaurarea si intretinerea lor de catre proprietari, atunci statul roman, castiga sume importante la buget.

Iata solutii simple, domnule ministru.

Si atunci, la ce bun atata vaicareala?

A propos de responsabilitate si inteligenta administrarii, ultima masura a guvernului Ponta ne arunca direct in mijlocul societatii socialiste multilateral dezvoltate de care vorbeam mai sus. Este vorba de „taxa pe fumarit”. Scuzati, „taxa pentru sanatatea chiriilor”, sau a chiriasilor, sau, cine stie a cui. Astfel prin Ordonanta de urgenta, domnia sa, domnul prim ministru a decis aberanta masura a aplicarii CASS-ului pentru chirii.

Felicitari guvernului socialisto-liberal al Romaniei care a gasit solutia alimentarii bugetului tarii.

Si iata ca, bomboana pe coliva, domnul Valeriu Zgonea, presedinte al Camerei Deputatilor, afirma senin si dezinvolt ca respectivul guvern al Romaniei are obligatii internationale privind Rosia Montana.

La o asemenea perla ramai cu gura deschisa. Dar despre obligatia primordiala a unui adevarat guvern roman fata de Romania si romani, ce parere aveti domnule sef al deputatilor?

Sa fie incompetenta crasa, sa fie reavointa, sa fie directive de partid?

Poate ar fi bine ca unii ministri sa inceteze sa fie doar locatari la Palatul Victoria si simpli birocrati care considera ca principala lor functie ar fi aceea de a gasi scuze pentru lipsa de initiative si pentru taiatul frunzei.

Pentru natiunea asta aflata la cheremul unor politicieni aroganti, ar fi mult mai utila o administratie capabila sa ia decizii cumpanite bazate pe informatii corecte si pe analize competente, o administratie cu responsabilitate pentru propriul popor, nu o administratie cu obligatii internationale.

Ce ne facem, cu asemenea guverne care se tot perinda pentru a lasa in urma lor doar praful de pe toba?

4 răspunsuri to “Ce ne facem?”

  1. […] Ce ne facem? […]

    Apreciază

  2. ion said

    Rosia montana e cedata gratis inca din vremea lui Umil constantinescu si isarescu.Noi in 1997 avea 500 milioane dolari in trezorerie eram in incapacitate de plata,si am apelat la FMI(ca si femeia usoara),dand la schimb aurul,gazele de sist,petrolul, de 10 ori mai multi bani la Bechtell,etc. Aveam alternative si in 1997,in afara FMI-ului,inclusiv privatizarea unor companii mari de stat,pentru a primit bani destui la buget,sa platim pensii si salarii.Privatizari de succes,si nu ce a facut FPS-ul si radu sarbu,adica a dus la fier vechi 1200 de uzine,el si adrian nastase.

    http://tv-patriot.blogspot.ro/

    Apreciază

  3. ion said

    romanii s-au trezit acum,ca vai pierdem aurul tarii din subsol.Dar cand au primit bani de la FMI credeau ca acel credit e gratis nu-i asa? cu ce a platit statul roman din 1997 pana azi pensiile si salariile,cand tara nu mai producea nimic,ca sa aiba un profit? sa fim seriosi,conteaza caracterele,iar politicul e oglinda societatii romanesti.Asa sunt romanii,asa sunt si politicienii,ca ei i-au votat,si daca ar ajunge in Parlament,aproape toti romanii care se plang ca niste babe,AR FACE EXACT LA FEL,adica ar fura pana nu ar mai putea! http://tv-patriot.blogspot.ro/

    Apreciază

  4. […] Ce ne facem? […]

    Apreciază

Lasă un comentariu