Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

O scrisoare găsită

Știre din ziare:
==================
„Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că va fi creată o comisie parlamentară specializată pe migraţie, azilanţi şi refugiaţi, precizând că s-a discutat despre necesitatea analizării legislaţiei, sub aspectul integrării acestora, potrivit b1.ro.
[…]
Întrebat dacă s-a discutat despre ideea ca România să primească doar refugiaţi creştini, Borbely a spus că nu s-a discutat, dar că el nu este de acord să se pună problema astfel, fiind foarte dificil „să faci o anumită discriminare pe bază de religie sau etnie”.
=================

8 Septembrie 2015

O scrisoare găsită

= din ciclul INVAZIA =

Dragi Mitici politici din Comisia pentru Refugiați,

În urma știrilor apărute în presa românească la data de 8 Septembrie 2015, din care am redat fragmentul de mai sus, m-am gândit să pun și eu umărul la consolidarea societății de mâine.

Pentru început, mă gândesc că pentru a evita discriminare pe bază de etnie sau religie, așa cum ne-a învățat dl. Laszlo Borbely, ar trebui să adoptați soluția optimă a relocării și împământenirii refugiaților în zonele locuite majoritar de maghiari (Odorheiul Secuiesc, Covasna, Miercurea Ciuc).
În acest fel, se va asigura o mai bună echilibrare demografică, iar ca semn de înfrățire veșnică pe primării va fi arborat și steagul verde al Islamului alături de steagul secuiesc.
Sunt absolut sigur că maghiarii și arabii din toată lumea vor saluta, vor aprecia și vor sărbători acest lucru cu focuri de artificii sau … doar cu focuri.

Pe de altă parte, vă rog să transmiteți Miticilor din Guvern considerația mea pentru ideea generoasă de a-i aduce pe refugiați doar în mari centre urbane. Cred că este o hotărâre extrem de înțeleaptă, deoarece doar așa se vor putea „integra” în mulțime, reușind în mod perfect să nu mai fie deosebiți și nici … găsiți. Practic, vor deveni invizibili, așa încât nu va mai fi nicio urmă de discriminare.
Cum tinerii între 20 și 40 de ani și-au pierdut actele în luptelor pentru asigurarea … existenței sau a exodului, identitatea lor se determină strict pe baza cuvântului dat care nu trebuie pus la îndoială pentru a nu le răni sentimentele. Credeți că pentru ei, care vor să ajungă la frații lor din Germania,”Ein mann, ein wort!” este doar o vorbă în vânt?
Sigur, controalele pentru cetățenii români cu documente în regulă, trebuie întețite la granițe și aeroporturi, că doar, așa cum bine zic oficialii UE, românii nu sunt în zona Schengen.

Fără discuție că aducerea străinilor nedocumentați va justifica ridicarea în regim de urgență a Marii Moschei și a Centrului Cultural aferent pentru PROZELITISM MUSULMAN într-o zonă cu puțini musulmani cum este Bucureștiul. Nu mă îndoiesc că ideea generoasă a domnlui Prim Ministru, Victor Ponta este ca odată cu modificarea structurii demografice și cu înclinarea balanței religioase a Bucureștiului spre islamism, planul „românesc” umanitar pentru crearea celei mai mari capitale europene creștino-islamică va prinde contur, mai ales că rata de înmulțire a noilor veniți este cu mult superioară celei a românilor.
Totuși, dragi Mitici politici parlamentari și guvernamentali, cred că preconizata mareție islamo-creștină a Bucureștiului nu o va putea întrece pe cea a Parisului și foarte curând pe a Berlinului.
Deși va exista o perioadă de acomodare cu oarecare inconveniente pentru bucureșteni și pentru cei din marile orașe din cauza circulației îngreunate la ora rugăciunii stradale, acestea, circulația și rugăciunea, vor fi strict reglementate după o scurtă perioadă de tranziție, încare locuitorii din așezările urbane își vor întelege datoria sacră de a se ruga în același mod.

Social, trebuie să admit că evoluția societății va fi exact în direcția dorită de socialiștii europeni și cei români. Într-adevăr, cum femeile vor avea obligația să stea acasă și să facă copii cât mai mulți, ajutoarele sociale vor deveni rațiunea de a exista și de a acționa a Guvernului socialisto-islamist.

Desigur, eludarea Constituției prin implementarea de populații străine pe teritoriul României nu-i o problemă pentru Președinte, Prim-Ministru, politicieni și parlamentari. Doar se știe că ordinele (Berlinului și Bruxelles-ului) nu se discută, ci se execută, iar România, a cărei suveranitate trebuie subordonată creșterii puterii UE, așa cum atât de patriotic s-a pronunțat în timpul președinției sale, marele român, dl. Traian Băsescu, va trebui să-și înțeleagă poziția de regiune fruntașă periferică a Europei.

În încheiere, mai am totuși o nedumerire, așa ca simplu cetățean român și etnic român al unei țări cu o majoritate de cca.90% românească:
Oare de ce Președintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaților este un etnic maghiar?
Oh, înțeleg, mâine, poimâine afacerile externe ale statului român vor ajunge, în cazul modificărilor demografice impuse de UE, în sarcina etnicilor arabi de confesiune islamică, ca semn al prieteniei și integrării culturale multietnice și multireligioase.

Personal, aduc mulțumirile din inimă partidului de guvernământ, parlamentarilor, președintelui României (nu cred că era adecvat să scriu „român” pentru a nu-i leza sentimentele de membru al „Forumului German„), Primului Ministru al României, europarlamentarilor de la UE (aș fi vrut să fie ai României dar ei vorbesc doar în numele și pentru UE), politicienilor (nici acestora n-am putut să le atașez atributul „român” deoarece ei se identifică cu mândrie ca trompete ale partidului care i-a făcut „oameni”).

Miticii mei dragi, când locurile dumneavoastră de muncă vor fi date noilor sosiți pentru a se integra mai repede și când vă veți ceda umanitar locuințele familiilor acestora (după exemplu înălțător al lui Juha Sipila, Premierul Finlandei) vă rog să nu ezitați să-mi trimiteți un gând pentru a vă primi alături de mine, că doar „Mi casa es tu casa„.

Al vostru,
Nenea Iancu
(de … dincolo)