Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Progresism

11 Noiembrie 2018

Progresism

America, dar și Europa se află în fața unui atac la baionetă al progresistilor de toate nuanțele de la stânga la dreapta în încercarea de a impune noi precepte morale și sociale pe care să le realizeze prin instrumente politice.
În primul rând, se dorește modificarea mentalităților în încercarea de a instaura global o unică ideologie, la fel cum au făcut comuniștii timp de jumătate de secol în țările și spațiul în care și-au instalat puterea.

Lupta se duce astăzi împotriva naționalismului, a statelor naționale (vezi Macron și Merkel în Europa), împotriva conservatorismului (adică a tradițiilor și moralei) și împotriva ”populismului” cum sunt numite peiorativ acțiunile de împotrivire față de aceste inginerii de alterare forțată a moralei populației.
De fapt, cercurile academice cu capul în nori și fără tangență cu viața de zi cu zi care alimentează curentul progresist, reprezintă adevăratul populism și asigură carnea de tun pentru luptele politice împotriva fundamentului societății tradiționale și naționale.

În California, procentul populației care trăiește din ajutor social este de 32.4%, din care 55% este acordat imigranților (fără rezidență) și abia 30% rezidenților. Iar populația sa reprezintă 12,5% din populația Americii. De aceea, acest stat cu un GDP (PIB) de două ori mai mare decât media PBI-ului mediu american este considerat a fi ”capitala sărăciei” americane.
Valoarea totală a ajutoarelor sociale este de 103 miliarde dolari, de peste două ori mai mare decât a New York-ului și Texasului la un loc. Iar, numai în Los Angeles trăiesc 58.000 de homeless.
Toți acești recipienți votează pentru democrați, pentru a-și asigura beneficiile sociale.

În New York a fost aleasă în Congres Alexandria Ocasio-Cortez, o tânără de 28 de ani, barmaniță până acum câteva luni și care, împreună cu partenerul ei, declară că nu are bani de chirie. Țelul ei, printre alte idei socialiste, este ca fiecare american să primească un salariu fix federal. Oare de unde bani?

Dacă America ajunge să fie condusă de astfel de persoane fără experiență de viață și doar consumatori ai banului public muncit de alții, nu producători de venit public, atunci să nu ne mirăm că progresismul, prin pârghia politică oferită de Partidul Democrat, pregătește pentru americani un viitor sumbru, de tip socialist cu înclinații comuniste spre dictatura ideologică.

Preocuparea impunerilor ideologice, prin negarea permanentă și distrugerea tradițiilor, a moralei tradiționale, a intereselor și a bunăstării populației autohtone în favoarea emigranților, constituie principalul, de fapt, singurul obiectiv al cercurilor politice progresiste.

Atunci, este oare de mirare că aceste instrumente politice ale progresismului nu sunt capabile să propună soluții constructive pentru dezvoltarea politico-economică coerentă a țării prin contribuții bipartizane în procesul legislativ?

De altfel, dictatura ideologică progresistă a devenit deja funcțională în Europa prin politica și retorica generală a conducătorilor UE și doar stavila ridicată de Administrația Trump poate, prin exemplu, să devină, așa cum a fost întotdeauna America, o rază de speranță pentru lumea infectată de virusul nociv al progresismului distrugător de tradiții, morală și națiuni.