Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Referendum repetat?

24 Iulie 2012

Nota: Desi scris in alte circumstante, articolul „Demisia Presedintelui” ramane valabil

Referendum repetat?

Pe scena politica a tarii a aparut cineva care vorbeste de frauda electorala, cineva care arata in detaliu cum se poate frauda la alegeri, cineva care stie exact cum se pot fura 2-3 milioane de voturi cu ajutorul institutiei care insumeaza electronic voturile (STS), cineva care declara ca neprezentarea la referendum poate fi mai valoroasă decat demiterea prin vot.
Un asemenea personaj, atat de speriat incat fuge acum de votul popular deoarece nu-l mai poate controla si aranja, inseamna ca a ajuns ce-a ajuns prin frauda si mai inseamna ca acest personaj nu mai este legitim.

Nu cumva acesta este portretul lui Traian Basescu?

Daca este atat de evidenta ilegitimitatea actuala a respectivului personaj, atunci singura solutie onorabila ar fi demisia, sau daca nu, demiterea.
Iar demiterea o poate face numai majoritatea poporului, aceeasi majoritare care l-a si ales candva.
Si totusi, cu sprijin extern, cu sprijin intern, in mod legal, dar nu legitim, s-a decis ca demiterea nu se mai poate face cu aceeasi majoritate care l-a ales.

Regula s-a schimbat peste noapte si trebuie majoritatea majoritatii prezente pe niste liste pe care figureaza si mortii, si disparutii prin cele zari nestiute, adica se introduce un cvorum care n-a existat si la alegeri. Iar atingerea cvorumului este mai mult decat imposibila.

Dupa toate probabilitatile, ca urmare a „uriasei victorii si legitimitati” obtinute prin actul, desigur, de mare curaj, nu de lasitate al neprezentarii in fata poporului, Ilegitimul se va intoarce de unde a plecat.
Si, odata ajuns din nou in pozitia de presedinte al tarii, isi va relua apucaturile de subminare ale propriului guvern.

In eventualitatea unui vot popular majoritar pentru demitere, dar sub cvorumul legal, revenirea aceasta va duce la escaladarea conflictului actual si nu-i de loc exclus ca in scurt timp sa degenereze prin tulburari populare. Europa se va trezi in curtea proprie cu o noua sursa de instabilitate. Deh, cei ce-au semanat in mod partizan vant, acum vor culege furtuna.

Si totusi, daca este adevarata stirea ca CCR a declarat ca „in cazul in care referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu nu va fi validat, Parlamentul este institutia care decide ce se intampla mai departe„, cred ca s-ar putea apela la justificarile Comisiei de la Venetia pentru o repetare a referendumului in conformitate cu recomandarile acesteia privind renuntarea la cvorum.

De aceea, in aceasta perioada scurta de timp, guvernul si europarlamentarii romani ar trebui sa poarte discutii serioase cu partenerii din UE pentru acceptarea solutiei de avarie a implementarii in Legea Referendumului a recomandarilor Comisiei de la Venetia in vederea deblocarii situatiei politice din Romania si a prevenirii izbucnirii unui nou focar de instabilitatea in Europa.

Putina fermitate din partea guvernului roman nu strica.

In fond, Romania este un stat membru cu drepturi egale in UE, nu un catelus in doua labe asteptand fie un oscior ca rasplata, fie un bat pe spate daca stapanul se supara.

2 răspunsuri to “Referendum repetat?”

  1. Popateapa said

    Un articol demn de a fi un editorial în marile gazete ale lumii care ne critică.

    Apreciază

  2. […] Referendum repetat? […]

    Apreciază

Lasă un comentariu