Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Trecerea Prutului

Moscova impinge Basarabia spre Romania

Asa cum analizam situatia din Basarabia in articolul „Se pregateste ceva pentru Basarabia?„, iata ca Rusia parca voit impinge Basarabia in bratele Romaniei.
Spuneam in acel articol:
Putin, revenit in forta, are nevoie de lichidarea focarului de instabilitate de pe Nistru pentru a se putea concentra pe celelalte zone in care interesele geostrategice ale Rusiei, cum ar fi Siria, Iran, lumea araba, Israel si mai ales vecinatatea sa sudica sunt periclitate.
Cum fortele pro-ruse din Basarabia incep sa piarda teren, interesul geostrategic al Rusiei in regiune se va concentra si se va limita doar pentru rezolvarea pozitiei sale in Transnistria.”
 
Si iata ca Rusia, parca inscriindu-se scenariului descris in articolul semnalat, isi declara fara echivoc exact aceasta hotarare de a se pozitiona indefinit in Transnistria.
Presa de dincolo de Prut semnaleaza atitudinea lui Rogozin care considera ca Rusia poseda DREPTURI EXCLUSIVE de „pacificator” in stanga Nistrului
Intr-adevar, reprezentantul special pentru Transnistria declara textual:
Militarii rusi se vor afla aici atat timp CAT VA FI NEVOIE pentru ca republica (!?) să se întărească. Si, sub presiunea cuiva, noi de aici NU AVEM DE GAND SA PLECAM„.
 
Pus in fata acestei declaratii ferme, Chisinaul se gaseste in situatia de a-si redefini urgent directia spre Romania, inainte de a nu se trezi cu alte „surprize” dinspre Moscova.
Cu cat mai repede, cu atat mai bine, inainte ca Putin sa-si asume oficial reprezentarea statului rus.
De altfel, atat Filat cat si Chirtoaca au adoptat imediat un alt ton fata de Rusia, atat referitor la consulate rusesti neaprobate in Transnistria cat si la integrarea euroasiatica comparata cu un nou URSS.
Acestea sunt semnale ca Basarabia incepe operatia oficiala de desprindere de pe orbita din jurul Kremlinului
 
Deja, este cazul ca diplomatia romaneasca sa devina mult mai activa si impreuna cu Chisinaul sa intreprinda actiuni comune concrete pe plan international pentru a demara operatia: „Trecerea Prutului„.

9 răspunsuri to “Trecerea Prutului”

  1. bagiu said

    E corecta pozitia ta , asa am scris si eu pe blog ieri in articolele mele !
    Gand la gand si inainte !

    Apreciază

  2. Observator said

    Si pe cand vom putea vedea in sfarsit reintoarcerea Basarabiei (si a N Bucovinei) la Patria mama?
    In rest, o mie de vorbe, un ban nu fac!!!

    Apreciază

  3. fidelitate said

    O ÎNTREBARE NAIVĂ: De ce superpatriotul M.Popescu şi-a părăsit patria iubită – România şi -şi duce triul fericit undeva, pe aiurea?
    De ce împinge Basarabia acolo, de unde el a fugit?

    Apreciază

  4. De ce unii traiesc la Chisinau, altii la Paris si altii la Moscova?
    M.Popescu are cetatenia romana si traieste spiritual in patria iubita.

    Apreciază

  5. yuri said

    daca dotiti o colaborare cu pagina noastra in care sa se publice toate articolele dumneavoastra cu privire la unire va rog sa ma contactati , articolele vor fi citite de toti Romani din din Diaspora si nu numai

    Apreciază

  6. yuri said

    pagina noastra este :http://www.romaniidindiaspora.com/

    Apreciază

  7. […] explicite incep sa dea contur interpretarilor din analiza exprimata in articolul anterior: “Moscova impinge Basarabia spre Romania“. Punctele 1 si 2 sunt legate ombilical si clarifica ideea de statut pe care Rusia il vede pentru […]

    Apreciază

  8. […] explicite incep sa dea contur interpretarilor din analiza exprimata in articolul anterior: “Moscova impinge Basarabia spre Romania“. Punctele 1 si 2 sunt legate ombilical si clarifica ideea de statut pe care Rusia il vede pentru […]

    Apreciază

  9. […] Trecerea Prutului […]

    Apreciază

Lasă un comentariu