Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Discriminare romani

23 Octombrie 2011

DISCRIMINAREA MAJORITATII ROMANESTI

Nu stiu daca ati avut rabdarea sa frunzariti Legea Electorala (2008).
Ei bine, veti gasi acolo o discriminare cat roata calului, este vorba de dreptul organizatiilor minoritatilor nationale de a depune candidaturi. De ce discriminare? Deoarece organizatiile romanilor nu au acest drept, ba nici macar organizatiile romanilor cu domiciliul in afara Romaniei.
Acest lucru explica de ce Costica Canacheu, de exemplu, face demersuri peste demersuri, inclusiv pe langa institutiile UE ca aromanii sa fie socotiti minoritate, deci nu ramura a poporului roman.
Si tot asta explica de ce maghiarii se calca pe bombee intrecandu-se in a-si promova organizatiile pentru a acapara locurile din Parlament si pentru a controla guvernele Romaniei.
Si oare de ce minoritarii nu-si fac partid, caci UDMR-ul nu este partid? Simplu, din considerentul ca o organizatie poate colecta fonduri din nenumarate surse, inclusiv din strainatate, spre deosebire de partide la care finantarea este mai cu cantec si este mai controlata.
Si in timp ce organizatia minoritatii maghiare UDMR face legea in Romania de peste 20 de ani ca partener si in parlament si in guvern al puterii, romanii nu isi pot promova o organizatie similara din cauza ca Legea Electorala a Romaniei nu-i si pentru romani.
De aia, prin Transilvania, Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) nu-si poate trimite parlamentari ca sa-i apere pe romanii ajunsi cetateni de mana doua in judetele in care maghiarimea a acaparat toate parghiile de conducere, arboreaza drapelul Ungariei si incearca oficializarea limbii maghiare si obligativitatea cunoasterii acesteia de populatia romaneasca.
Si tot de aceea, platforma pro-unionista “Actiunea 2012″ nu poate promova in Parlamentul Romaniei, ideea Reintregirii Patriei.

Oare este greu ca parlamentarii romani sa elimine aceasta incalificabila discriminare electorala impotriva romanilor?
Parlamentari, eliminati din Legea Electorala discriminarea “organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale”,  inlocuind-o prin formula generala “organizatii legal constituite ale catatenilor romani din tara si din afara Romaniei“.
In acest fel, si FCRCHM si “Actiunea 2012″ ar putea propune candidati fie ca organizatii fie ca alianta electorala romaneasca cu scopuri bine definite, prin aceasta constituind o contrapondere parlamentara pentru UDMR.

Un răspuns to “Discriminare romani”

  1. […] Discriminare romani […]

    Apreciază

Lasă un comentariu