Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Maurul

17 Septembrie 2015

Maurul

= din ciclul INVAZIA =

În articolul ”Nori la Berlin”, publicat acum trei zile, întrebam dacă Victor Ponta va mai avea suportul PSD-ului.
Iată că, astăzi vedem că Primul Ministru se află sub o presiune uriașă. Mașina de demolat s-a pus în mișcare, iar crăpăturile au început să apară chiar și în zidurile interioare, adică ale propriului partid.
Opoziția se dorește la guvernare, nu-i un secret. Că Președintele țării îl faultează permanent pe Primul Ministru al țării este ceva foarte obișnuit într-o Românie care, încet, încet își pierde simțul de țară suverană. A spus-o și fostul Președinte al țării, dacă vi-l amintiți, îl chema Traian Băsescu:”România trebuie să cedeze din suveranitate pentru a întări UE”.

Victor Ponta va lăsa în urma sa o Românie scoasă la lumină, redresată din punct de vedere economic, dar o Românie nesuverană și lipsită de dorința de a-și afirma valorile sale naționale.
Este exact ce-și dorește Opoziția și Președintele Klaus Iohannis. O Românie stabilă economic, o Românie gata de preluat fără să se mai facă niciun efort pentru a adăuga ceva, deci o Românie în care trebuie doar întreținute rezultatele guvernului anterior și din care, respectivii, să culeagă ”fructele”. Cât mai multe fructe și cât mai valoroase. Inclusiv laurii.

În ceeace privește suveranitate, nicio problemă, liberalii prin exponenții săi din Parlament, din europarlament, de pe la ”talk schow-uri” pledează pentru grija pe care trebuie să o avem ca să nu ne stricăm imaginea externă și să ne demonstrăm atașamentul pentru valorile europene.
Care sunt aceste valori europene? Ei bine, atașamentul la valorile islamismului în creștere ca dovadă a implementării multiculturalismului fără discriminare religioasă.
Atât pentru liberalii, aflați în așteptarea prăzii guvernării, cât și pentru socialiștii gata să intre în opoziție, ordinele pentru a accepta ”valorile europene” indiferent că vin în coliziune cu ”valorile naționale”, ordine primite de la superiorii lor din Vest, fie că se numesc Angela Merkel sau Martin Schulz (ce coincidență, amândoi reprezentanți ai Germaniei),  nu se discută fiind considerate mai valoroase, mai umane și mai de ”actualitate” decât perimatele valori naționale.

Și, prin impunerea acestui europenism á la page, trebuie să renunțăm la tradiții, la Eminescu, la creștinism.

Președintele Iohannis, după ce a stat relativ tăcut în privința migranților, ca să folosesc ultimul termen uzitat prin Europa, odată cu semnalul dat de DNA pentru eliminarea vocalului Ponta în materie de ”umanism” față de islamismul năvălitor, a tradus pe românește mesajul primit în limba germană, de la știm noi cine. Și astfel a și transmis ”poporului” că ”probabil vom fi nevoiți să acceptăm cotele de imigranți”.
Scuzați-mă, dar eu nu mai înțeleg nimic, Președintele României este doar un preș sub care se ascunde mizeria UE, un preș pe care-și șterg picioarele nu numai ”domnii și doamnele” de pe la Berlin, dar și noul popor german de origină arabă și credință musulmană?
Sau Klaus Iohannis nu dă doi bani pe România, pe Istoria națională caracterizată prin lupta pentru neatârnare și pe poporul român?
Vrea domnul Președinte să transforme România într-o provincie germană? Poate că o să reușească o perioadă să-i mai înșele pe români prin vorbele meșteșugite ale scribilor săi, dar este o vorbă românească: ”Ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

Prim Ministrul, și-a făcut datoria de a aduce România la un nivel de creștere la care n-au fost capabili înaintașii din PDL-ul vopsit acum în PNL, dar care abia așteaptă să-i ia locul.
Bietul Ponta, singur și-a făcut-o atâta timp cât, în infantilismul său, a crezut, și încă ma crede, că dacă te rupi te filonul național, străinii te vor proteja.

Fără seva pământului, domnule Ponta, oricâte rezultate economice veți obține, oricâte construcții veți face, fără asumarea valorilor naționale, degeaba vorbiți de valorile europene. Nu promovându-le pe acestea veți reuși să intrați în Istorie, nici în aia europeană, dar mai ales în cea națională.
Ați început cu stângul când, în seara câștigării alegerilor de către USL, în prima declarație v-ați exprimat dorința de a aduce UDMR-ul la guvernare, creind o primă fisură a coaliției. Acum, la sfârșit, ați bătut din pinteni ba cu Moscheea, ba cu implementare musulmanilor arabi față de care” xenofobii români se poartă cu sălbăticie”.
Bună comparație, domnule Prim Ministru al României, românii sedentari și creștini sunt niște sălbatici, iar invadatorii musulmani niște bieți oameni în căutarea fericirii, după ce și-au făcut țările lor praf hăcuindu-se între ei.
Pe cine vă sprijiniți acum, domnule Ponta? Străinilor nu le pasă, românilor le pasă de pericolul invaziei pe care ați ridicat-o în slăvi, opoziția vă vrea capul, Președintele este gata să îl pună pe tavă, ”colegii” de partid vor să scape de ”imaginea” dumneavoastră.
Probabil, ”veți fi ajutat” să vă sinucideți …politic dându-vă demisia.

Și totuși, Victor Ponta este (încă) un bun Prim Ministru, poate unul dintre cei mai buni din România postcomunistă, dar care a ajuns la limita sa de competență când poate fi înlocuit de oricine după ce a fost stors ca o lămâie.
Dacă în exterior, corbii îl pândesc să se prăbușească gata să se înfrunte din leșul său, în schimb, în interior, partidul îl consideră un ”balast” de care trebuie scăpat printr-un troc cât mai favorabil.

Maurul și-a făcut datoria, Maurul poate să moară.

Dacă n-au înțeles încă nimic din politica internațională și relațiile dintre țări, aș recomanda domnului Ponta, cât și celorlalți politicieni care preferă să fie mai întâi europeni și apoi români, să aprofundeze vorbele Lordului Palmerston:
Nations have no permanent friends or allies, they only have permanent interests.
sau pe românește:
Națiunile nu au prieteni sau aliați permanenți, ele au doar interese permanente.