Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Greva parlamentara

13 Februarie 2012

Greva parlamentara

Am inteles ca USL a intrat in asa zisa greva parlamentara. Sigur, in conditiile in care politicul nu se considera servitorul  poporului, ci stapanul acestuia, nimeni nu-l poate opri sa faca ce doreste. Nici macar Constitutia, care spune clar „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman …” – Art. 61. (1).
Al poporului, domnilor parlamentari. Deci, din punct de vedere constitutional, un parlamentar reprezinta poporul, nu partidul si in acest caz, o „greva parlamentara” apare ca o abdicare de la aceasta datorie fundamentala fata de popor.
Intr-o greva, „patronul”, poporul nu plateste si am inteles ca parlamentarii grevisti renunta la toate beneficiile banesti. Atata doar ca in cazul unei reprezentari nu se pune problema banilor, ci a datoriei morale. Un reprezentant nu poate intra in greva (nu stiu nici daca se poate legal). Daca un reprezentant renunta sa-si mai indeplineasca datoria fata de popor, atunci are obligatia de a renunta la locul sau in favoarea altui reprezentant, astfel ca cetateanul sa nu ramana fara reprezentare.

„Grevistii” sugereaza ca vor reveni sa voteze in anumite situatii care implica strict lupta politica. Dar in acest mod, nu vor mai contribui cu nicio initiativa legislativa in favoarea celor pe care ar trebui sa-i reprezinte.

Dati-mi voie sa va intreb, dragii mei reprezentanti, doar lupta politica pentru satisfacerea propriilor interese este scopul unor parlamentari?
Cate dintre propunerile primite din partea populatiei au ajuns sa se transforme macar in proiecte legislative? Va intreb, deoarece banuiesc ca in birourile dumneavoastra parlamentare aveti dialog cu cetatenii si aveti liste intregi de propuneri.
Spuneti ca doriti sa reveniti pentru aprobarea unor alegeri anticipate. Dar in ce conditii, in acelea prevazute de aceeasi Lege Electorala stramba, favorabila politicului in defavoarea societatii civile care-i obligata sa va cheme in strada la dialog?
Sau poate favorabila minoritatilor nationale in defavoarea majoritatii romanesti? O, desigur, in acest din urma caz sunteti acoperiti de Constitutie care pe de o parte stipuleaza clar si fara echivoc ca „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara PRIVILEGII si fara DISCRIMINARI” – Art.16. (1), iar pe de alta parte,  aceeasi Constitutie intareste PRIVILEGIILE minoritatilor nationale, DISCRIMINAND in schimb majoritatea romaneasca „Organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, care nu intrunesc in alegeri numarul de voturi pentru a fi reprezentate in Parlament, au dreptul la cate un loc de deputat” – Art.62 (2).  Deci minoritatea are dreptul, in pofida oricarei notiuni de reprezentare democratica, sa hotarasca pentru majoritate.

Nu uitati ca prin naturalizare, au mai aparut cateva minoritati in Romania, palestinieni, chinezi, diversi africani. Probabil si acestia vor trebui sa-si aiba cate un loc asigurat in Parlamentul Natiunii Romane. Cum ramane cu definirea de stat national din Constitutie?

Nu credeti ca in acest ritm de acordare de locuri parlamentare pentru minoritatile nationale, pretentia UDMR de a se modifica statutul Romaniei in stat multinational, s-ar putea sa capete o baza legala?

Daca tot vorbim de Constitutie, in care articol este prevazut monopolul „de facto” al partidelor de a reprezenta natiunea romana, dragi parlamentari, asa cum rezulta din Legea Electorala pe care ati elaborat-o strict in avantajul dumneavoastra, astfel incat sa aveti dreptul legal sa ocupati niste scaune parlamentare fara un control direct din partea societatii civile?
Sa va mai mirati ca ajungeti sa deveniti ilegitimi, asa cum se intampla astazi, cand aceasta societatea civila isi striga frustrarea din strada in loc sa-si aiba locul de drept pe bancile Parlamentului National?
Exemplul acestei „greve parlamentare”, expresie stricta a luptei politice la nivelul institutiei statului care reprezinta poporul, dovedeste ca prezenta societatii romanesti in parlamentul national devine necesara pentru monitorizare, pentru control, pentru aplanarea luptelor politice dar mai ales pentru promovarea acelor initiative si masuri pe care le asteapta in zadar natiunea de la dumneavoastra, politicienii de toate culorile.
Numai prin participarea societatii civile ca partener parlamentar, interesele poporului sunt asigurate cu prioritate.
Oare aveti de gand sa faceti ceva in acest sens, sau veti continua sa va aparati privilegiile cu dintii?

Un răspuns to “Greva parlamentara”

  1. […] Greva parlamentara […]

    Apreciază

Lasă un comentariu