Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Probleme majore

6 Iunie 2022


Probleme majore

La articolul „Combaterea propagandei Moscovei”, mi s-a replicat că ar trebui să nu mai discut despre războiul din Ucraina deoarece ne confruntăm cu probleme mult mai acute.

Sigur că da, atâta doar că invazia din Ucraina este una dintre cauzele care creează probleme.

Iată, deci, opinia mea, poate nu cea mai corectă din punct de vedere politic, urmată de prezentarea unor posibile soluții, probabil utopice în ochii unora. Sau chiar considerate blasfemii de către adepții progresismului.

Putem observa că astăzi marea problemă este inflația galopantă globală, deci și în România, și în UE, și în America, și în lumea arabă, și în Africa sau oriunde pe Glob.

După căderea dramatică economică rezultată din restricțiile pricinuite de măsurile izolării socio-economice împotriva pandemiei, criza energetică care a urmat, a adâncit instabilitatea globală.

Inițial, criza energetică a început prin așa numită „revoluție verde” datorată, în mare parte, încăpățânării unor factori progresiști de a impune reducerea forțată a folosirii resurselor tradiționale bazate pe combustibili fosili, dar fără o pregătire adecvată tehnologică a industriei.

Costurile cercetării, proiectării și mai ales costurile sociale necesare implementării noilor tehnologii nu au fost luate în calcul în mod serios.

Practic, a apărut noua ideologie a „energiei verzi” care are la bază religia „încălzirii globale”.

Odată pornit procesul, factorii de decizie ai UE sau din Statele Unite, au introdus dictatura acestei noi mișcări ideologice fără să țină cont de impactul teribil asupra populației.

Pe de altă parte, au apărut noi condiții create de războiul neprovocat din Ucraina care au condus la o adâncire fără precedent a acestei crize energetice mondiale cu ramificații în deteriorarea nivelului de trai pe întreaga suprafață a Globului.

Astfel, toate produsele și-au mărit prețurile deoarece prețul petrolului, „sângele transportului”, a ajuns la cote astronomice.

Costul întregii vieți a devenit greu de suportat și, ca urmare, problemele sociale par să devină greu de rezolvat, oriunde în lume.

Ce-i de făcut?
Logic, izolarea și rezolvarea cauzelor.

Și, în primul rând, stabilizarea situației din Ucraina prin efortul conjugat internațional în izolarea agresorului și stabilizarea piețelor de energie.

Pasul doi, în opinia mea, ar fi o regândire a politicilor privind trecerea treptată spre folosirea „energiei verzi” după o dezvoltare a tehnologiilor capabile să folosească aceste noi energii cu un impact cât mai scăzut asupra costurilor vieții sociale.

Cu alte cuvinte, fără sacrificarea unei întregi generații.

Sigur, nu este un proces rapid, dar o ordine a relațiilor internaționale, nu numai politică, dar și echitabilă economic trebuie realizată.

Și, după cum se poate observa, actuală Organizație a Națiunilor Unite este complet depășită.

ONU a devenit o organizație învechită și ineficientă, care ar trebui reformată începând cu anacronicul Consiliu de Securitate.