Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Educația națională

28 Iunie 2021

Lipsa educației naționale

= Pericol pentru disoluția statului =

În Parlamentul României, cu ocazia comemorării a 81 de ani de la ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice, deputatul Daniel Gheorghe a avut un mesaj de excepție, demn de un parlamentar român.

Tragedia națională a invaziei sovietice din 28 Iunie 1940, începutul dezintegrării teritoriului național, a trecut, practic, fără vreo manifestare din partea autorităților României, obișnuite să minimalizeze evenimentele de triumf sau de tragedie din istoria noastră.

Din păcate, nici societate civilă, nu a reacționat.

Și cauza principală este marea lacună a învățământului românesc, lipsa de educație patriotică, care începe cu învățarea istoriei neamului.

Iar adevărul despre sfârtecarea României prin invazia rusească și prin recunoașterea acestei mutilări a teritoriului național prin tratatele impuse după război, fac parte din Istoria României.

Nu mai suntem în Pactul de la Varșovia în care Moscova ne obliga să ținem ascunse aceste adevăruri.

Școala de astăzi trebuie să-i învețe pe copii care sunt rădăcinile neamului, care este teritoriul național natural pe care s-a format și dezvoltat poporul român, care au fost tragediile suferite, care sunt argumentele și aspirațiile noastre pentru întregirea neamului și țării.

Fără un tineret educat în spirit național, tendințele deznaționalizării impuse tot mai agresiv din exterior și acceptate fără crâcnire de administrațiile României obediente, până la slugărnicie, pot deveni ireversibile.

Oare prioritatea învățământului, promovat de progresism, este educația sexuală la clasele primare, sau educația național-patriotică?

Poate exista oare patriotism românesc atunci când educația noilor generații, de la ministru în jos, este lăsată pe mâinile unor activiști progresiști, în loc să fie în grija unor dascăli patrioți români cu înaltă ținută intelectuală?

Din păcate, politicul românesc, fiind subordonat intereselor „majore” ale forțelor globaliste și având aceleași carențe privind educația națională, decide alterarea spiritului național alterând adevărul istoric prin interpretări impuse de progresismul neo-marxist decadent.

Un popor lipsit de educație națională este un popor care nu-și cunoaște isoria adevărată și nu știe exact de unde vine, încotro se îndreaptă, nu este interesat de viitorul națiunii, nu-și cunoaște interesul, acceptă influențele străine, se lasă condus de străini și este, în cele din urmă, sortit dispariției.

De aceea, tema educației național-patriotice sănătoase și echilibrate ar trebui să fie o preocupare majoră a societății, pentru a readuce adevărul istoric în memoria colectivă, pentru a-și proteja viitorul și pentru a o feri de excese și extremism.

Dar pentru realizarea acestui obiectiv, este nevoie de o reformă profundă în sistemul educațional, care ar putea începe prin inițierea unui dialog onest între civic și politic pentru stabilirea principiilor necesare însănătoșirii națiunii.