Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

AUR – 2019

9 Septembrie 2019

Rezoluția Conferinței/Congresului de constituire a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR)

= de ratificat =

Preambul:
a. Deoarece noua formațiune reprezintă voința de unire a ROMÂNILOR care sunt împrăștiați pe toate meridianele, s-a preferat denumirea de Alianța pentru Unitatea Românilor, nu Alianța Unionistă Românească.

b. Consiliul Mondial Român, ca inițiator al propunerii,  se consideră membru fondator și aderă la Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR).

Scopul și structura:
1. Actuala Conferință desfășurată în zilele de 7-8 Septembrie 2019, în clădirea Parlamentului României reprezintă primul Congres de Constituire a Alianței pentru Unitatea Românilor.
2. Scopul declarat este constituirea unei alianțe de organizații și asociații ale societății civile care să contribuie în mod instituționalizat și organizat la înfăptuirea idealului național al Reîntregirii României.
3. Alianța va fi înregistrată ca persoană juridică, deoarece numai prin instituționalizare își poate exercita autoritatea de reprezentare a mișcării unioniste atât pe plan intern cât și pe plan extern.
4. Membrii Alianței își vor asuma responsabilități pentru aducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse de conducerea aleasă în cadrul primului și următoarelor congrese.
5. Structura conducerii tactice va fi decisă în cadrul echipei alese în urma votului Congresului.
6. Alianța va fi structurată pe departamente de lucru după cum urmează:
Departamentul Organizatoric – va realiza strategiile și va elabora politicile de perspectivă;
Departamentul Executiv – va organiza și va duce la îndeplinire acțiunile curente stabilite de factorii de decizie din cadrul unui birou de conducere colectivă;
Departamentul Relații cu Instituțiile Statului Român: Președinție, Parlament, Guvern, grupuri europarlamentare;
Departamentul Relații Externe – va realiza interfața și va constitui grupuri de lobby pe lângă organismele internaționale și pe lângă guvernele externe;
Departamentul de Comunicare și Massmedia – pentru promovarea acțiunilor Alianței și a altor evenimente dedicate Unirii prin massmedia și televiziuni.

Obiective imediate:
În urma discuțiilor și sugestiilor care au avut loc în perioada de pregătire și în timpul conferinței se propun următoarele obiective imediate care să vină în întâmpinarea celebrării Centenarului:
1. Obținerea unui birou de lucru pentru Alianță în cadrul clădirii Parlamentului României;
2. Modificarea Legii Electorale – locuri din oficiu pentru basarabeni și extinderea calității de ”competitor electoral” și pentru organizațiile majorității la fel ca pentru minorități;
3. Realizarea unei politici de lobby prin cooperare cu departamentele externe ale Administrației României: ambasade, consulate, europarlamentari și prin alocarea de spații dedicate în cadrul misiunilor diplomatice;
4. Crearea unor documente în limbile de circulație internațională, pentru sensibilizarea opiniei publice internaționale și a factorilor politici de decizie ai UE, Statelor Unite, Canadei și altor guverne privind necesitatea absolută și imediată a eliminării zonei de incertitudine politică și militară de la granița estică a UE și a NATO, prin sprijinirea unirii Basarabiei cu România. Aceste documente să fie realizate de experți în materie;
5. Continuarea și accelerarea activității de redeșteptare a spiritului național prin acțiuni ca cele deja în curs de desfășurare în satele și orașele basarabene și românești și prin implicarea mai responsabilă a massmedia românească.
6. Se cere partidelor politice de pe amândouă malurile Prutului să adopte o atitudine patriotică, de cooperare susținută și permanentă pentru promovarea activă a Unirii.
7. Se cere clasei politice să iasă din inerția cauzată de teama de a nu acționa ”corect politic”, inclusiv în fața unor factori externi, și să susțină deschis promovarea in spațiul public intern și extern a ideii unioniste.
8. Se solicită în mod ferm partidelor românești din Basarabia, să facă front comun și să creeze o alianță politică pro-unionistă care să poată stopa actuala politică de rusificare manifestată prin îndepărtarea de obiectivele integrării româno-europene și plasarea pe orbita rusă.
9. Se cere massmedia românească și posturilor de televiziune să-și modifice politica redacțională pentru a reflecta zilnic importanța Unirii pentru poporul român și pentru România. O astfel de politică este cu atât mai necesară cu cât există o evidentă intensificare a propagandei pro-ruse și anti-unioniste, atât în Basarabia cât și în România.
10. Alianța pentru Unitatea Românilor își rezervă dreptul de a susține acei candidați din Basarabia sau România, care vor dovedi prin discurs și prin atitudine deschisă că sunt pentru Reîntregirea țării.
Eventual, Alianța își va desemna proprii candidați.