Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.521 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    septembrie 2013
    L M M J V S D
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Demnitatea Nationala

Posted by Mircea Popescu pe septembrie 27, 2013

27 Septembrie 2013

Legea Lezării Demnităţii Naţionale

Iată că şi Franţa îţi adaugă vocea la corul celor care se opun intrării ţării noastre în zona Schengen, în pofida speranţelor afişate public de guvernul român.
Desigur, poziţia exprimată este foarte supărătoare ca simbolistică, românii simţind o frustrare suplimentară faţă de modul în care România este tratată de UE ca un copil vitreg.
Deşi, dreptul la circulaţie în spaţiul european nu este îngrădit, totuşi măsura ţinerii pe tuşă a României, ca o pedeapsă, pe lângă un blam pentru politica guvernelor româneşti, are consecinţe dincolo de graniţele continentului.

Continuare…

Un răspuns to “Demnitatea Nationala”

  1. Edi said

    Dragii mei,

    Sa fim intelesi de la bun inceput. Nici Franta (marea noastra „prietena” de la vest), nici Olanda, nici Germania nu ne vor in Shengen deoarece:

    1. Franta s-a saturat de tiganii din Romania. Fac o paranteza, sustin reintoarcerea la denumirea de „TIGAN”. Nu folosesc termenul ca sa jignesc pe cineva, nu il folosesc in sens peiorativ, nu sunt un rasist. Insa, Europa si-a dat in sfarsit seama (cam tarziu) ca s-a facut o greseala imensa introducandu-se termenul de RROM. Ani buni romanii au fost confundati cu rromii. Si italienii, si francezii, si germanii si englezii, si spaniolii au denumirea de tigan in dictionarele lor (DEX). Problema tiganilor din Romania (care inca nu a fost rezolvata de catre autoritatile romane) a pus pe jar intreaga Europa de Vest. Lipsa educatiei, a scolarizarii, a unei meserii si-au spus cuvantul. Si tiganii din Romania sunt victimile experimentelor care s-au facut pe invatamantul romanesc timp de peste 20 ani. Acum culegem roadele acestui experiment facut cu buna stiinta, care a dus la crearea unei generatii slab pregatita, fara perspectiva, adevarati consumatori, asa cum si-au dorit anumite state care fac regulile pe termen lung in Europa si nu numai.

    2. Problema Basarabiei este a doua mare piedica. La nivel de cancelarii europene este stiut faptul ca in scurt timp Romania si Modova se vor reunifica. Ideea este ca frontierele Moldovei cu vecinul de la rasarit, Ukraina, nu se prea pot securiza, acolo fiind un adevarat trafic acceptat tacit atat de gruparile mafiote (sustinute de rusi) dar si de catre autoritatile de la Chisinau. Nu mai vorbesc de statutul inca incert al Transnistriei, statut care inca nu a fost reglementat nici pana azi.

    3. Ultima si poate cea mai mare problema, piedica, pusa Romaniei la aderarea in spatiul Shengen vine din partea Olandei? De ce? Deoarece in momentul aderarii Romaniei, principala poarta de intrare a produselor din China catre UE va fi…portul Constanta si nu portul Rotterdam. Deja a inceput bataia ca sa se puna mana pe portul Constanta. Olandezii, care au facut legea odata in Oceanul Indian si Pacific si care au creat linii maritime ce functioneaza si astazi si-au dat seama ca nu vor putea amana la infinit aderarea Romaniei la spatiul Shengen si ca odata acest lucru se va intampla. Insa nu oricum. Aceasta amanare are rolul de a face in asa fel… de a pune mana pe intreaga infrastructura portuara a Constantei. Sub pretextul managementului olandez dar si cu ajutorul cozilor de topor gen Radu Mazare (si nu numai), olandezii se afla in prima linie. Este foarte posibil sa le reuseasca deoarece, ca si in cazul Rosia Montana, avem politicieni corupti care vor lua spaga.

    Apreciază

Lasă un comentariu